Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoge kwaliteit en met eenlage ecologische footprint
Een belangrijke rol in de groei naar Cradle to Cradle-niveau zilver is weggelegd voor het nieuwe en zeer duurzame bedrijfsgebouw van Breuer & Schmitz in Solingen, met ruim 4.000 m² aan zonnepanelen op het dak.

Hoge kwaliteit en met eenlage ecologische footprint

Veel credits en certificaten voor scharnierenleverancier

Breuer & Schmitz is al 140 jaar hét adres voor kwaliteitsscharnieren voor de utiliteits- en woningbouw. Van kogellager scharnieren tot glijlager scharnieren, kogelstiftpaumelles en zware projectscharnieren, voorzien van alle vereiste keurmerken en leverbaar in een breed scala aan afwerkingen zoals verzinkt, rvs, oud brons, mat messing en glans messing. 

Naast de populaire zwarte poedercoat scharnieren kan BSW de scharnieren op aanvraag in diverse andere RAL-kleuren coaten. Ook is verregaand maatwerk mogelijk, waarbij afnemers kunnen vertrouwen op een uitgebreide service, een snelle levering én een duurzame en milieubewuste productie.

De BSW Portus scharnier is in verschillende uitvoeringen en afwerkingen beschikbaar.

Steeds meer bedrijven in de bouwketen hebben aandacht voor duurzaamheid en een milieu­bewuste productie. Breuer & Schmitz zet hier al jaren vol en hoog op in. Zo heeft zij al in 2016 en als eerste en enige scharnierenfabrikant ter wereld een groot deel van haar assortiment volgens het Cradle to Cradle-niveau brons laten certificeren. Afgelopen december werd zelfs het zilveren certificaat behaald. Bijvoorbeeld voor de Topforce 804 en Allround 818, maar ook voor de projectscharnieren
en kozijnconstructies. 

“Een mooie beloning voor onze jarenlange inzet voor schonere, circulaire en gezonde bouwmaterialen”, vertelt Gijs-Bert Drost, accountmanager voor Nederland. 

“Als familiebedrijf willen wij graag een mooie en gezonde aarde achterlaten voor onze kinderen. Daarom gaan wij zo duurzaam mogelijk met onze materialen, productie én mensen om. Milieubewuste productieprocessen, het gebruik van gezonde, recyclebare materialen, een efficiënte watervoorziening en de toepassing van schone energie zijn belangrijke pijlers om milieubewust te ondernemen. Stofvrij werken en verdergaande automatisering hoort ook bij dit proces. Volautomatische stans- en lasersnijtechnieken en hoogwaardige matrijzen garanderen een constante hoge kwaliteit, waardoor afval door foutproductie wordt geminimaliseerd. Bovendien zijn we bezig om zoveel mogelijk plastic weg te laten uit onze verpakkingen. Als bedrijf zijn wij ons zeer bewust van onze verantwoordelijkheid voor milieu, klimaat en maatschappij. Wij geloven in Europese producten en korte aanvoerlijnen. Dat levert niet alleen logistieke winst op, maar maakt onze voetafdruk ook minder diep. Dáár is het ons om te doen.”

Nieuwe en duurzame nieuwbouw

Een belangrijke rol in de groei naar Cradle to Cradle-niveau zilver is weggelegd voor het nieuwe en zeer duurzame bedrijfsgebouw van Breuer & Schmitz in Solingen, dat in mei 2022 in gebruik werd genomen. Op het dak van de nieuwbouw is ruim 4.000 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor een bijna energie neutrale productie mogelijk is. 

“Warmtepompen voorzien in de all-electric verwarming, koeling en warmtapwaterbereiding, terwijl de juiste planten, bomen en wilde bloemen de biodiversiteit in het gebied stimuleren”, vertelt Drost. Met het nieuwe bedrijfspand is Breuer & Schmitz beter voorbereid op de toekomst. “De routing is volledig geoptimaliseerd en afgestemd op de eisen van deze tijd. Lagere geluidseisen maken bovendien 24/7 productie in ploegen mogelijk, waardoor we nóg flexibeler zijn.”

Leverancier van het Jaar 2023

Op 1 juni, tijdens de relatiedag van inkooporganisatie Zevij-Necomij, ontving Breuer & Schmitz de Leverancier van het Jaar 2023-award. Bijvoorbeeld omdat zij al sinds 1883 flexibel en snel inspeelt op klantvragen en marktontwikkelingen. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwe en 4 mm dikke​ Portus scharnier, waarmee Breuer & Schmitz reageert op de trend van zware, brede en opgedikte deuren. Bijvoorbeeld bij dubbele garagedeuren. Ook komt Breuer & Schmitz met een nieuw model HiDe-3D blind scharnier. 

“Ons bekende HiDe-3D scharnier 130-70 scharnier wordt geüpgraded naar een HiDe-3D scharnier 130-80 met een nog betere uitslag om het kozijn én een eenvoudige 3D nastelbaarheid. In combinatie met een hoger draagvermogen van 80 kilo bieden wij straks dé oplossing voor de Nederlandse markt, waar de deuren vaak met terugligging worden afgemonteerd.”

Certifire certificering 

Een mooie ontwikkeling die Drost tot besluit toelicht, is de Certifire certificering van Warringtonfire Ltd voor de scharnieren met kunststof glijlagers. “Kunststof reageert nu eenmaal anders op verhitting dan staal. Daarom hebben wij onze scharnieren individueel op brandwerendheid laten testen. Zowel in hout/hout, hout/staal en staal/staal. Met een EW 120 voor hout/hout en een EW 240 voor hout/staal zijn architecten, aannemers en gebouweigenaren voortaan verzekerd van een optimale brandwerendheid, die zowel aan de Europese als Britse eisen voldoet.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details