Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Iedere gevel verdient een nieuw leven met de juiste gevelfolie
‘Verven’ met folie.

Iedere gevel verdient een nieuw leven met de juiste gevelfolie

Natuurlijk kun je als eigenaar van het pand een schilder laten komen, maar dan accepteer je daarmee ook het onderhoud dat met het schilderwerk gepaard gaat. Er is een veel betere oplossing: het laten bekleden met een duurzame folie. Laat dat nu de specialiteit zijn van Building Wrap Folie Techniek! We spreken met Fred Kok, directeur en eigenaar van Building Wrap Folie Techniek BV. “Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van gevelfolie en zonwerende raamfolie”, opent Fred het gesprek. “Om een maximale kwaliteit te garanderen werken we met gerenommeerde merken als 3M, Renolit en Avery Facade folie. Onze folie wordt toegepast op aluminium- en kunststof kozijnen, alsmede op aluminium of Trespa gevelbeplating.”

Zonwerende raamfolie 3M Prestige.

Een ware transformatie

Is de kleur van een gevel gedateerd of verweerd, dan zorgt Building Wrap voor een ware transformatie. “Wanneer de voor- en na situatie met elkaar vergeleken worden, dan vallen de monden open van verbazing. Een frisse nieuwe kleur of print doet wonderen. De voordelen zijn legio. De folie gaat ruim 15 jaar mee, dus in die tijd heb je er geen omkijken naar. Er hoeven geen gevelpanelen vervangen te worden; dat bespaart tijd, materiaal en kosten. Met deze circulaire oplossing wordt ook nog eens de CO2 uitstoot gereduceerd. De mogelijkheden qua uiterlijk zijn ook talrijk: effen kleuren, hout- en natuursteen behoren tot de opties. Werken met onderhoudsvrije gevelfolie is niet alleen van deze tijd, maar ook de juiste weg voor de toekomst”, schetst Fred.

Montage facade gevelfolie van 3M.

Het werkproces

Fred kan er kort en bondig over zijn: “Het allerbelangrijkste in het plakproces is het schoonmaken en voorbehandelen van de te beplakken geveldelen. Bij traditioneel schilderwerk moet je schuren, een primer toepassen, eventueel opnieuw schuren en schilderen. Dat zijn heel veel arbeidsintensieve handelingen, met de kans op het afbladderen van de verf na 2 of 3 jaar. Bij gevelfolie is het voorbehandelen, plakken, klaar én dan maar liefst 15 jaar geen omkijken meer hebben naar de gevel. Kortom: het is kosten­besparend en duurzaam voor het milieu.”

Eigen vakmensen

Building Wrap kan een perfect resultaat garanderen dankzij het feit dat er met de beste merken in folie gewerkt wordt en het bedrijf beschikt over eigen applicateurs. “Onze mensen zijn vakkundig opgeleide folie-monteurs en beschikken over alle veiligheidscertificaten. Voor ons bedrijf zijn de medewerkers onze belangrijkste ‘assets’. Om nog een stap verder te gaan zijn we nu bezig met de ISO 9001 certificering en de certificaten voor het VCA-bedrijf. Kwaliteitsborging is voor ons een echte prioriteit.”

Upgraden van gevelpanelen met gevelfolie.

Zonwerende raamfolie

Building Wrap Folie Techniek heeft niet alleen gevelfolie, maar is ook gespecialiseerd in zonwerende raamfolie. “Daarin zijn we als 3M Premium Dealer onderscheidend in Nederland. De zomers worden warmer en langer waardoor nu een koeltebehoefte ontstaat. De oplossing hiervoor wordt gezocht in stroom verslindende airco’s. Aangezien het koelen vijf keer meer energie kost als ‘gewoon’ verwarmen, is dit echter geen goedkope en milieuvriendelijke oplossing. Met de unieke 3M Prestige zonwerende raamfolie voorkomt men dat er teveel warmte binnentreedt. Deze raamfolie biedt tevens een oplossing voor gebouwen die ‘te goed’ geïsoleerd zijn (HR++) en/of niet voldoende kunnen ventileren waardoor eveneens warmteoverlast ontstaat.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details