Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kitten en lijmen voor bewust duurzaam bouwen
Ook bij eindgebruikers wordt het gebruik van duurzame materialen, een gezond binnenmilieu en prettige en leefbare gebouwen de norm.

Kitten en lijmen voor bewust duurzaam bouwen

Duurzaamheid is al lang niet meer alleen het domein van de koplopers in de bouw. Het is al enige tijd een vraag gestuurde ontwikkeling die de hele bouwkolom aangaat. Niet alleen opdrachtgevers verlangen energiezuinige oplossingen, gebruik van duurzame materialen, een gezond binnenmilieu en prettige en leefbare gebouwen, ook bij eindgebruikers wordt het de norm. En als de impuls niet voortkomt uit de vraag zijn het wel regulering en certificering door overheid en andere organisaties die duurzaamheid onontkoombaar maken voor de bouwindustrie. Bij Bostik is duurzaamheid  al langer de rode draad in de bedrijfsstrategie. Dat uit zich het best in het Bostik Premium Aware-assortiment: stuk voor stuk hoogwaardige, innovatieve producten die duurzaam zijn en vriendelijk voor gebruiker en milieu.

Vooruitstrevende sectoren als de auto-industrie­, energiebedrijven en fast moving consumer goods hebben al langer hun innovatieve krachten gericht op duurzaamheid. De laatste jaren zien we ook dat de bouwsector goed mee gaat draaien in deze ontwikkeling. Dat heeft tot een flink aantal innovatieve producten geleid die bijdragen aan energiezuinige gebouwen en een gezonder en leefbaarder binnenmilieu. Denk aan zuinige HR-verwarmingsketels en ventilatiesystemen met warmteterugwinning, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Voor een belangrijk deel is dit toe te schrijven aan de steeds strengere normen en eisen die worden gesteld aan nieuwbouw en ook aan renovatie. 

Vaak ook zijn het opdrachtgevers die gaan voor ambitieuze doelen in bijvoorbeeld BREEAM of LEED. Uiteindelijk zijn het de gebruikers en bewoners die ervan profiteren met een comfortabele leefomgeving en een lage energierekening. Geen vreemde gedachte in tijden als deze met de huidige wispelturige energieprijzen. 

Rode draad

Om deze ambities te kunnen realiseren is het zaak dat alle onderdelen van de bouwketen, van ontwikkeling en ontwerp, tot de bouwer, onderaannemers en toeleveranciersbouw tot de beheerders, hierin meegaan. Voor een certificering in BREEAM of LEED tellen immers niet alleen de grote gebaren maar ook de details. Voor Bostik, wereldmarktleider in kitten en lijmen, is duurzaamheid al geruime tijd een rode draad in de onderneming. En dan niet zozeer als marketingaangelegenheid maar als een
essentieel onderdeel van de beleids- en strategieplannen. Met deze gedachte heeft het bedrijf een minder milieubelastend assortiment ontwikkeld met de allerhoogste kwaliteiten én de hoogste duurzaamheid. 

Premium Aware

Als uitvloeisel van deze bedrijfsstrategie introduceerde Bostik voor de bouwsector twee jaar terug het Bostik Premium Aware-programma. Dit bouwassortiment omvat diverse acrylaatkitten, hybride (lijm)kitten, een krachtige constructie- en montagelijm, een allround siliconenkit en een thermisch en akoestisch isolerend polyurethaan pistoolschuim. Premium verwijst voor alle producten naar de hoogwaardige productkwaliteit die we van Bostik gewend zijn met de lange levensduur voor alle denkbare toepassingen. 

Met Aware maakt de fabrikant duidelijk dat de producten duurzaam zijn, minder schadelijke bestanddelen bevat, vriendelijk is voor gebruiker en milieu en geschikt voor projecten waar LEED- en BREEAM zijn voorgeschreven. Daarmee is ook voor alle onderdelen van de bouwketen helder dat deze producten in elke toepassing een bijdrage kunnen leveren aan (gecertificeerd) duurzaam, energiezuinig en milieuvriendelijk bouwen.    

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details