Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

Koppeling met de Europese normen. Altijd een stap vooruit in veiligheid

f_SKG-8_R

Tekst | FAPIM

Beeld | FAPIM

25 mei 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

FAPIM heeft altijd bijzondere aandacht besteed aan inbraakwerendheid. Sinds 1999 voldoet het aan de experimentele normen die in 2011 aanleiding gaven tot het ontstaan van de huidige Europese normen EN 1627 -1630, op basis van de testen en certificaties die door Fapim-systemen werden gerealiseerd en behaald.  Tot de SKG / RC2 gecertificeerde FAPIM-artikelen behoren in de deurenwereld de Loira+ scharnieren, en verder ook de draai-kiepsystemen Galiplus2, Galicube en Magicube.

Alle twee- en driedelige Loira + standaard scharnieren voldoen aan de vereisten van de Europese normen EN 1627 – 1630: 2021 op het gebied van inbraakwerendheid, waarbij ze klasse 2 behalen met de installatie van slechts twee scharnieren op de deur, en zelfs klasse 3 (waarbij in de test gebruik gemaakt wordt van een koevoet) met drie scharnieren. Om de veiligheid van de deur verder te vergroten, levert FAPIM een ​​speciale inbraakwerende pen (Art. 6654D en Art. 6654E), gemaakt van extra gehard speciaal staal met doorzaag-beveiliging tot 3’, zoals voorgeschreven in de Nederlandse norm NEN 5096:2012.

Sinds 2017 zijn de draai-kiepsystemen van FAPIM verbeterd, met een reducering van 50% aan vergrendelingspunten die nodig zijn voor standaard-configuraties, en de opname in de catalogus van twee speciale inbraakwerende sets (Art.1640A voor gebruiki.c.m. raamkrukken met vierkantstift,en Art. 1640B voor gebruik i.c.m. raamkrukken met vork). Deze sets beperken met speciale sluitelementen de verticale beweging van de vleugel, en zijn dezelfde voor alle draai-kiepsystemen Galiplus2, Galicube en Magicube. Ze hebben het mogelijk gemaakt om de SKG klasse 2 / RC2 -certificering te behalen.

FAPIM, dat van kwaliteit zijn onderscheidend kenmerk heeft gemaakt, is altijd een stap vooruit in veiligheid!  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details