Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kunststof deur- en kozijnprofielen van de toekomst
De toekomst krijgt vorm: GEALAN op Polyclose 2024.

Kunststof deur- en kozijnprofielen van de toekomst

Slim, duurzaam en kleurrijk

Tijdens Polyclose, de eerste grootschalige vakbeurs van 2024, komt GEALAN met een indrukwekkende presentatie. Van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari toont de vooraanstaande fabrikant van kunststof profielen voor deuren en kozijnen in Gent aan de professionele markt waar de continue innovatie en doorontwikkeling van profielsystemen allemaal toe leidt. Mark Beukert, head of sales binnen GEALAN Fenster-Systeme GmbH, blikt vooruit. 

Donker basisprofiel perfectioneert premium kleurtechnologie GEALAN-acrylcolor®.

Sinds de start in 1991 is Polyclose uitgegroeid tot de grootste vakbeurs van de Benelux op het gebied van onder andere raam-, deur- en geveltechniek. Tijdens het evenement etaleren de belangrijkste spelers van de Europese markt er hun expertise. Polyclose is dan ook dé ontmoetingsplek voor professionals die op de hoogte willen blijven van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties. Bijvoorbeeld die van GEALAN. “Nadat we vanwege covid enkele jaren afwezig zijn geweest, kijken we er erg naar uit om ons weer op Polyclose te presenteren en de duizenden beursbezoekers te inspireren”, aldus Beukert. “Natuurlijk laten we het publiek kennismaken met onze hoogwaardige producten en slimme oplossingen. Maar we vertellen ook graag meer over ons circulaire productieproces en de manier waarop duurzaamheid als een rode draad door onze bedrijfsvoering loopt.” 

S 9000 NL reno voor renovatieprojecten 

Binnen de stand van GEALAN (hal 2, stand 1210) valt medio januari van alles te beleven. Zo presenteert het bedrijf S 9000 NL reno, het profiel dat speciaal werd ontwikkeld voor bouwprofessionals die zich richten op (grootschalige) renovatieprojecten. “Dit kozijnsysteem is de perfecte oplossing om complete woonwijken snel én strak te renoveren”, vertelt Beukert. “Doordat dit systeem over bestaande kozijnen gemonteerd kan worden, kun je flinke tijdwinst boeken tijdens de montage en afwerking. Daarnaast resulteert de toepassing van S 9000 NL reno in aanzienlijk minder afval en is een eventuele asbestverwijdering in veel gevallen niet nodig.” 

GEALAN-acrylcolor® is verkrijgbaar in een breed kleurenpalet, met zelfs zes metallic kleuren voor letterlijk schitterende gevels.

Kleurige gevels

Het paradepaardje op de GEALAN-stand is de kleurtechniek GEALAN-acrylcolor®, een combinatie van acrylglas en PVC die door co-extrusie ontstaat. Dankzij dit specifieke productieproces maakt GEALAN het mogelijk om gevels te ontwerpen in vele (trend)kleuren. Naast diverse standaardtinten zijn er ook zes exclusieve metallic kleuren leverbaar. “Ruim 40 jaar doorontwikkelen van unieke kleurtechnologieën heeft geleid tot een techniek die kunststof kozijnen nóg mooier en duurzamer maakt. Behalve een fraai aanzicht biedt dit product de nodige praktische voordelen. Het is duurzaam, ongevoelig voor vuil, eenvoudig te reinigen, kleurstabiel en weer- en lichtbestendig”, somt Beukert op.

Grootschalig renoveren met S 9000 NL reno, het kozijnsysteem voor een snelle en strakke renovatie van complete woonwijken.

Donker profiel

De ontwikkeldrift van GEALAN op het gebied van kleurlagen leidde onder meer tot het populaire donkere profiel dat afgelopen september op de markt werd gepresenteerd. De geavanceerde polymeerformuleringen van GEALAN-acrylcolor® voorkomen dat deze profielvariant opwarmt in de zon en dat het kunststof vervormt. Beukert: “We zijn continu bezig het kleurenpalet van GEALAN-acrylcolor® te optimaliseren, uit te breiden en aan te passen aan de markttrends. Daar is dit profiel, een product met een zeer stijlvolle en chique uitstraling, een mooi voorbeeld van. Op Polyclose laten we de verschillende combinaties zien, met keuze uit drie donkere kleuren aan de buitenkant en zes donkere folies aan de binnenzijde.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details