Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kunststof stelkozijnprofielen passen prima binnen een duurzame bedrijfsvoering
3D weergave dwarsdoorsnede gevel met RecyStel stelkozijn en kunststof kozijn.

Kunststof stelkozijnprofielen passen prima binnen een duurzame bedrijfsvoering

In Profiel nummer 3 van 2021 stond het assortiment stelkozijnprofielen van RecyStel BV vol in de spotlights. Terecht, zeker gezien de vele voordelen en brede toepasbaarheid van het concept. Ook bij Ploeg kozijnen wordt de vinding vanwege de productbenefits, het kostenplaatje en vooral het karakter steeds vaker omarmd. Dát blijkt tijdens een gesprek met Lars Castelijn, projectleider namens het vanuit Nieuw-­Vennep opererende bedrijf. “De stelkozijnprofielen van RecyStel sluiten naadloos aan bij onze op duurzaamheid gebaseerde visie én missie.” 

Met de stelkozijnprofielen voor aluminium, houten en kunststof kozijnen anticipeert ­RecyStel gericht op de steeds strengere regels voor wat betreft duurzaam en energiezuinig bouwen. Het assortiment, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, heeft dan ook alles te bieden. Zo zijn de volledig uit 100% gerecycled PVC samengestelde producten dankzij een speciaal schuimgas net zo gemakkelijk op maat te verwerken als hun houten soortgenoten. 

Verder zorgt het gebruikte materiaal voor een superieure thermische isolatie en een optimale afdichting van naden en kieren. Kenmerken die de profielen zeer geschikt maken voor uiteen­lopende toepassingen, zoals passiefhuisconstructies, Nul-op-de-Meterwoningen en (B)ENG-projecten. Tegelijk zijn de profielen, verkrijgbaar via de webshop van RecyStel in lengtes tot 6 meter en verschillende uitvoeringen, niet vatbaar voor weersinvloeden. Met als resultaat een aanzienlijk langere levensduur en hoge restwaarde. Ook daardoor vormen de kunststof stelkozijnprofielen van RecyStel een meer dan passend alternatief voor houten uitvoeringen.

RecyStel kunststof stelkozijnprofiel R-2005.

Voordelen

Steeds meer aannemers, timmerbedrijven en kozijnfabrikanten ervaren de welkome voordelen van RecyStel in de alledaagse praktijk. Eén daarvan is Ploeg kozijnen, die als topspeler op de markt van kunststof kozijnen particuliere opdrachtgevers, aannemingsbedrijven, woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren op maat bedient. Dat gebeurt onder andere met een gevarieerde lijn kunststof kozijnen. Naast de zakelijke projecten waar we RecyStel hebben toegepast, is dit stelkozijn zo veelzijdig dat ook de particuliere eindklant hier de voordelen van merkt. En particuliere afnemers profiteren ook nog eens van montage door de eigen monteursploeg.

“Met RecyStel maken we het cirkeltje qua duurzaamheid helemaal rond”, zo meent Castelijn. “Natuurlijk heeft onze keuze voor dit veelzijdige product te maken met de eenvoudige verwerking, het onderhoudsvrije karakter, het lange gebruiksplezier en de aanzienlijk lagere kostprijs in vergelijking met hout. Maar eerst en vooral matcht het duurzame karakter van RecyStel perfect met onze werkwijze en bedrijfswaardes. Het is volledig samengesteld uit hergebruikte kozijndelen en staat qua fabricage ten opzichte van hout voor een aanzienlijk lagere CO2-emissie. Niet raar dus dat we steeds vaker gebruik maken van dit merk. Afhankelijk van de situatie en klantwens maken we altijd een bewuste keuze voor het materiaal. We maken ook gebruik van hout, maar vaak vallen de voordelen daarvan in het niet bij de winstpunten van RecyStel. Dat maakt de keuze in de meeste gevallen niet zo moeilijk.”  

Praktisch toegepast

Ploeg kozijnen paste RecyStel succesvol toe tijdens onder meer het project Baden-Powellweg in Amsterdam. Hier werden de houten kozijnen met enkel glas van zestig appartementen vervangen door kunststof kozijnen met dubbel glas én RecyStel. 

Een tweede referentie betreft de renovatie van 93 vooroorlogse woningen in de Amsterdamse Gentiaanbuurt die van het gas af gingen. Voor dit project leverde Ploeg 288 kozijnen, waarvoor 360 lengtes kunststof stelkozijn van RecyStel werden gebruikt. 

Toepassing van RecyStel tijdens het project Gentiaanbuurt in Amsterdam. De bovendorpels zijn hier blijven zitten, omdat deze de rollagen ondersteunen. Aan de binnenzijde zijn voorzetwanden geplaatst, zodat de woningen weer extra geïsoleerd klaar zijn voor de toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details