Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Moeiteloos zware ramen en deuren via de trap transporteren
Dankzij de twee onafhankelijk aangedreven rupsbanden kan het systeem 360° manoeuvreren, ideaal om overal te draaien en te keren, zelfs op een smalle strook.

Moeiteloos zware ramen en deuren via de trap transporteren

360° draaien op de overloop dankzij onafhankelijk aangedreven rupsbanden

Zware ramen en deuren via de trap naar boven sleuren is een heus karwei, waarvoor meerdere personen nodig zijn. Het kan echter ook heel eenvoudig en ergonomisch door één operator met behulp van de Skipper Plasmoid van Zonzini. Deze elektrische trapklimmer vervoert moeiteloos zware meubelen en machines, maar ook ramen en deuren. Dankzij twee onafhankelijk aangedreven non-slip rupsbanden behoudt het systeem steeds zijn grip en kan het 360° draaien. 

De gebruiker kan met één druk op de knop de hellingshoek van de trapklimmer veranderen.

Zonzini met hoofdzetel in de Noord-Italiaanse stad Verona is al ruim 45 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische trapklimmers voor het transport van zware goederen. De firma werd opgericht in 1977 en al gauw werd het eerste elektrische liftsysteem op de markt gebracht. Enkele jaren later volgde de eerste trapklimmer. Net na de eeuwwisseling introduceerde de fabrikant een eerste telg uit de Skipper-familie, die ook voor het transport van ramen en deuren een ideale partner zou worden. Bij Zonzini luisteren ze eerst naar de problemen uit de markt, ook van de raam- en deurfabrikanten, en vertalen hun behoeften naar bruikbare oplossingen. Zo ontwikkelen ze unieke hulpmiddelen, waarmee ramen en deuren veilig en betrouwbaar via de trap vervoerd kunnen worden.

Eenvoudig en intuïtief

“Bij een transport via de trap kunnen heel wat problemen optreden. Zo zijn er locaties met weinig ruimte in de hoogte of krijgt men af te rekenen met een smalle overloop of doorgang. Soms zijn de ramen en deuren gewoon enorm zwaar. Daar bieden we met onze ­Skipper ­Plasmoid de ideale oplossing, waarmee één operator de klus eenvoudig kan klaren”, zegt zaakvoerder Jacopo Zonzini. “Om gemakkelijk door lage deuropeningen of in gangen met een laag plafond te kunnen passeren, kan de gebruiker met één druk op de knop de hellingshoek van de trapklimmer veranderen. Dankzij de twee onafhankelijk aangedreven rupsbanden kan het systeem 360° manoeuvreren. Daardoor is het mogelijk om heel gemakkelijk overal te draaien en te keren, zelfs op een smalle strook. Door de non-track en non-slip samenstelling van de rupsbanden behoudt deze trapklimmer maximale grip op elke ondergrond, binnen of buiten, zelfs op onregelmatige treden. Er blijven bovendien nergens beschadigingen op de ondergrond achter. De bediening gebeurt op een eenvoudige en intuïtieve manier met een joystick, als het ware met één vinger. Een software-update gebeurt automatisch en online dankzij Zonzini Connectivity, waardoor men ook te allen tijde het systeem kan lokaliseren (gps) en van afstand in real-time de status kan controleren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details