Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Nieuwe manier van denken biedtongekende ontwerpvrijheid’
Product manager Dirk Zwaan van MACO demonstreert de MOVE, een slim te monteren beweegbaar schuifbeslag.

‘Nieuwe manier van denken biedtongekende ontwerpvrijheid’

Revolutionair vergrendelingssysteem is keerpunt in geschiedenis van de deur

In de afgelopen tien maanden trok de MACO Innovation Tour dwars door Europa. In een speciaal ontworpen 65 vierkante meter grote showtruck presenteerde de Oostenrijkse totaalaanbieder van raam-, deur- en hefschuifbeslag tal van innovaties. Op dinsdag 6 juni streek de roadshow neer bij MACO Nederland in het Achterhoekse Zelhem.

Op dinsdag 6 juni streek de MACO Innovation Tour neer bij de vestiging in het Achterhoekse Zelhem.

Op deze stralende dinsdagochtend staat de MACO Innovation Tourtruck er schitterend bij. Het mooie weer zorgt ook bij de bezoekers uit de kunststofindustrie die vandaag zijn uitgenodigd voor een goede stemming. Wat daar zeker toe bijdraagt, is dat zij de allernieuwste innovaties op het gebied van beslagtechniek live mogen bewonderen. Dirk Zwaan, Product Manager Protect van MACO Benelux, is een van de medewerkers die een rondleiding geeft door de showtruck. Al snel verzamelt zich een groepje belangstellenden voor de INSTINCT, het gloednieuwe revolutionaire vergrendelings­systeem van MACO.

Flexibele plaatsing sluitcomponenten

“De INSTINCT is ons paradepaardje”, zegt een zichtbaar trotse Dirk. “Dit product biedt een oplossing voor het vergrendelen en ontgrendelen van een deur op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Het unieke is dat de afzonderlijke sluitcomponenten flexibel in de deur kunnen worden geplaatst, dus op plekken waar je maar wil. Samen vormen ze een volledig elektronisch meerpuntsvergrendelingsysteem dat een sluitcilinder en een deurhendel overbodig maakt. In feite is dit een geheel nieuwe manier van denken van hoe je een deur kunt vormgeven. Dat biedt een ongekende ontwerpvrijheid!”

De INSTINCT biedt ongekende ontwerpvrijheid, zoals deze opvallende deur in de vorm van een honingraat bewijst.

Dirk onderstreept zijn woorden door het tonen van een dubbele deur-oplossing in de vorm van een honingraat. “Architectonisch kun je met de INSTINCT dus alle kanten op. Dat gaat in de toekomst ongetwijfeld veel voor de designwereld betekenen. Overigens heeft de INSTINCT inmiddels naast RC2 ook het SKG** certificaat voor de toepassing van kunststof kozijnen.”

Vliegensvlug motorslot

Een andere voor de Nederlandse markt belangrijke innovatie van MACO is de M-TS, volgens Dirk het snelste motorslot in de markt. “Want het opent in slechts 0,3 seconden. Op het moment dat de deur sluit, sluit deze op drie dagschoten af. Het fijne is dat daardoor bij de M-TS geen vrijloopcilinder nodig is. En door de hoge sluitkracht is dit product ook ideaal voor lucht- en geluiddicht bouwen. Overigens kan zowel de INSTINCT als de M-TS, via een Bluetooth-module, worden bediend met onze speciaal ontworpen INSTINCT-app. Deze app doet zijn naam alle eer aan, want hij is intuïtief én gebruiksvriendelijk. De app maakt het eenvoudig om de voordeur te openen en te bedienen. Zo zitten er onder meer toegangsbevoegdheden, een dagstand-functie, een logboek en een kindslot op. En natuurlijk kan men ook kiezen voor alternatieven met de vingerprint, keypad, of tags in combinatie met andere smarthomesystemen.”

Bezoekers uit de kozijnindustrie waren zeer benieuwd naar de nieuwste innovaties van MACO.

Slim schuifbeslag geeft ruimte

De bezoekers in de showtruck komen ogen en oren tekort, zoveel nieuwigheden zijn er te zien. Waaronder de MOVE, een snel en slim te monteren beweegbaar schuifbeslag met een indrukwekkende tolerantiecapaciteit. 

“Overtuigend is ook de vrije keuze van de greeppositie; doordat de greep aan alle vier de zijden van de vleugel kan worden geplaatst is er een grote flexibiliteit in ontwerp”, vervolgt Dirk. “Bovendien maakt de MOVE serieproductie mogelijk. Het is simpelweg: boren, aanleggen en inschroeven. En is het de wens een keukenraam op kierstand te openen voor ventilatie of wil men een handig bovenraam in de badkamer? Ook dan is de MOVE een slimme keuze. Dit nieuwe schuifelement biedt de oplossing door de ruimtebesparende parallelstand. De kierstand biedt bescherming tegen het onbedoeld openschuiven en vergemakkelijkt de ventilatie. Speciale formaten zijn ook geen enkel probleem. Het geoptimaliseerde schuifsysteem heeft een goede afdichting en waterdichtheid door de aantrek en omtrekafdichting in een speciaal ontwikkeld kunststofprofiel.    

Ook Somfy, dé partner voor smart home-oplossingen, was prominent aanwezig in Zelhem.

Hiermee is de MOVE ook een schoolvoorbeeld van een samenwerking tussen kozijnfabrikanten en ons als beslagfabrikant. Ook goed om te weten is dat dit schuifsysteem in Schema A en C is gecertificeerd met inbraakwerendheidsklasse SKG2.”

Zelfhelend beslag

Dat de Oostenrijkse beslagfabrikant voorop loopt qua innovaties, blijkt ook uit de nieuwe EVO-oppervlakken die in de bus worden gepresenteerd. Naast het standaard beslag Silverlook-EVO is er nu ook de opvolger: MACO Tricoat-EVO.

“Het unieke hiervan is vooral dat dit beslag zelfhelend is, daarmee zijn wij uniek in de markt.” De product manager geeft nadere uitleg: “Het beslag is voorzien van een soort beschermende huidlaag. Als de oppervlakte wordt beschadigd, door bijvoorbeeld de montage, komen stoffen vrij in de nanocapsules en deze vullen de krassen weer op. Deze extra oppervlaktebehandeling smeert het beslag – zelfsmerend – onder mechanische belasting. Dit is uniek in de industrie.  Zodoende is gegarandeerd dat dit beslag bestand is tegen zelfs de meest uitdagende buitenomstandigheden.” 

Ook Somfy, dé partner voor smart home-oplossingen, was prominent aanwezig in Zelhem.

Tot slot wijst Dirk op een belangrijke ontwikkeling waarmee MACO zich in de toekomst wil gaan onderscheiden: “Naast beslag voor de kunststofindustrie en de houtindustrie gaan we ook langzaam maar zeker toe naar het maken van beslag voor de aluminiumverwerkende industrie. Met name binnen de Benelux gaan wij ook die markt steeds meer verkennen.”

Somfy

Eveneens prominent aanwezig op de MACO Innovation Tour in Zelhem is Somfy, dé partner voor smart home-oplossingen. Volgens Harold Wisselink, Sales Director Benelux van MACO, is dat niet zonder reden: “Aangezien smart home-oplossingen de toekomst hebben, zullen onze MACO-producten ook steeds meer geïntegreerd worden in de systemen van Somfy. Bovendien sluiten smart home-systemen ook mooi aan op onze INSTINCT-technologie en andere gemotoriseerde oplossingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details