Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Nu samen werken aan de continuïteit van het bedrijf in de toekomst’ 
De Thorwesten SSA-9 (staalzaag).

‘Nu samen werken aan de continuïteit van het bedrijf in de toekomst’ 

Cees en Niels als directieteam binnenkort te spreken op Polyclose

Een nieuw gezicht is hij niet. De branche kent hem al. Maar… wat velen niet weten en waar Niels van Essen graag over vertelt, is het feit dat hij intussen al een jaar mede-eigenaar / directeur is van het in Baarn gevestigde Kruba. De goed gereputeerde leverancier van productiemachines werd de laatste jaren geleid door Cees van Essen. Zoon Niels sluit nu dus aan, mede met het oog op de toekomst. Niels: “Cees heeft absoluut geen plannen om te stoppen – integendeel! – maar regeren is wel vooruitzien. Nu hij mij de kans geeft deze stap te maken, werken we meteen aan de continuïteit van het bedrijf in de toekomst. Dat is prettig voor onze klanten om te weten en uiteraard ook voor al onze medewerkers.” 

Niels en Cees van Essen, nu samen in de directie.

Over het vakgebied zelf hoef je Niels in ieder geval niets te vertellen. Hij is al meer dan 8 jaar actief in de organisatie. Ooit begonnen als monteur, doorgegroeid naar hoofd Technische Dienst en nu dus de stap naar de directie. “In dit afgelopen jaar heb ik me uiteraard veel nieuwe dingen eigen moeten maken, maar dat is goed gelukt. Door al mijn expertise die ik de jaren ervoor heb opgedaan, weet ik waar het om gaat bij Kruba. Veel klanten kende ik door mijn monteurswerk ook al, maar toch zal het – in deze rol – elke dag blijven gaan om het vergaren van zo veel mogelijk kennis om de juiste beslissingen te nemen. Dat doe ik nu vanzelfsprekend samen met Cees: we sparren goed met elkaar en het spreekt voor zich dat ik graag van zijn kennis profiteer.” 

Zo zal het samenwerkende tweetal ook goed zichtbaar zijn op de komende Polyclose in Gent. “Daar laten we graag zien wat er vanuit Kruba mogelijk is op het gebied van productie-automatisering. Op onze stand plaatsen we enkele van onze machines. Deze zijn een goed voorbeeld van wat we kunnen en hoe we onze klanten helpen met het optimaliseren van hún productieketen. Bezoekers van onze stand zullen dan bijvoorbeeld ons profielbewerkingscentrum zien, compleet met montagestations (De PBZ 4.2 van Thorwesten red.).” 

De Urban AKS 6610-4.

En, er zijn vanzelfsprekend genoeg Reference Cases te vertellen, zoals de al jarenlange hechte samenwerking met het IJmuidense KUFA Raamsystemen, producent en leverancier van kunststof kozijnen. “Afgelopen zomer hebben onze monteurs daar een Thorwesten, staalzaagcentrum type SSA 9 geïnstalleerd. Wegens het grote succes van hun Reno S9000® profiel was Kufa Raamsystemen ‘genoodzaakt’ om het machinepark verder uit te breiden. Binnenkort volgt nog een nieuwe productielijn voor de schuifpuien aan Kufa Raamsystemen.” 

De HVL Kruba 4024.

Als Cees en Niels vooruitkijken naar 2024, dan zijn ze positief. “Onze orderportefeuille is prima gevuld. Dat zit allemaal wel goed”,  zegt Cees. “Zo zal het verduurzamen en renoveren van huizen blijven toenemen. Ik verwacht wel dat de nieuwbouw – door alle maatregelen rondom stikstof – in volume verder zal teruglopen. Toch zie ik daar een herstel voor het jaar 2025. Voor ons tweeën blijft het nu van groot belang om onze klanten alle aandacht te geven die ze verdienen, continu te blijven werken aan onze service en ondersteuning én vooral ook die impuls te willen blijven geven aan het optimaliseren, automatiseren en efficiënter maken van hún technische werkprocessen.”  

Meer informatie vindt u op: www.kruba.nl

Kruba standnr. 6322

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details