Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Onzichtbare deursystemen in de kijker onder motto ‘Frameless is more’
Naast deursystemen voor onzichtbaar ingewerkte deuren, vind je bij Xinnix Door Systems eveneens een gamma deurkrukken. (Beeld: German Bourgeat)

Onzichtbare deursystemen in de kijker onder motto ‘Frameless is more’

Binnendeuren hoeven geen saaie en eentonige materie te zijn. Ze dragen echter wél hun steentje bij aan het interieur. Xinnix Door Systems biedt dan ook onzichtbare deursystemen die perfect passen bij elke interieurstijl. Liever een wit en strak interieur of toch een mooi behang met een motief dat doorloopt over de deur, alles is mogelijk. De specialist biedt een breed gamma aan oplossingen: draai-, schuif- en pivotdeuren, standaard of op maat. Onder het motto ‘Frameless is more’ zet de Belgische fabrikant zijn deuren met een X-factor ook op Fensterbau Frontale in de vitrine.

Draaideuren: X1, X2 en X40

Deze draaideuren vormen de productcategorie waar het allemaal mee begon. Deze ‘onzichtbare’ deuren zijn gebaseerd op voorgelakte aluminium frames die zorgen voor een vlakwandige binnendeur, zowel standaard als plafondhoog. Ze vormen geen storend element en zorgen bovendien voor een visuele rust door de afwezigheid van zichtbare omlijstingen, scharnieren en deurpompen. 

“Ze worden standaard geleverd met 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en een Xinnix magneetslot. Door het meegeleverde beslag heb je meteen alles bij de hand voor een volledige installatie”, zegt zaakvoerder Chris Vermeulen. “In dezelfde stijl zijn ook akoestische deuren en brandwerende modellen, uitgerust met een ingewerkte deurdranger, toegangscontrole of een anti-paniekslot, mogelijk. Fans van een tijdloos interieur kunnen dus een klassieke logge branddeur vervangen door een design alternatief.”

Deze ‘onzichtbare’ deuren zijn gebaseerd op voorgelakte aluminium frames die zorgen voor een vlakwandige binnendeur, zowel standaard als plafondhoog. (Beeld: Nick Cannaerts)

Pivotdeuren: X3

Het gamma omvat eveneens de X3, speciaal ontworpen voor pivotdeuren. Deze universele deurset, verkrijgbaar in wit, zwart en RVS-uitvoering, heeft een zelfsluitende pivot die onderaan het deurblad onzichtbaar ingebouwd wordt. De grote innovatie zit hem echter in het frame van Xinnix, dat de bouwtechnische fouten wegwerkt en een uniform esthetisch beeld realiseert. Het frame van de X3 zorgt ervoor dat speling rondom het deurblad gelijkmatig 5 mm is en dat de ‘fouten’ in de muren weggewerkt worden. De deuren sluiten automatisch en kunnen voor het gebruiksgemak automatisch op +90° en -90° vastgezet worden.

Schuifdeuren: X5

Met X5 ontwikkelde Xinnix Door Systems een volledig gamma aan oplossingen voor houten en glazen schuifdeuren – enkele en dubbele – om twee ruimtes af te sluiten zonder veel plaats te verliezen. Deze schuifdeursystemen zorgen er immers voor dat de deur volledig in de muur kan schuiven. 

“De X5-pocket is aangewezen voor nieuwe projecten, terwijl de X5-wall bij renovatie een voorzetwand creëert, waarbij de deur in een slanke wand voor de reeds bestaande muur wegschuift. Deze systemen zijn leverbaar in alle maten, zelfs tot 3030 mm breed per deurblad. Door de verschillende wandafwerkingen kan men zelfs de voorzetwand als volwaardige muur gebruiken”, licht de zaakvoerder toe. 

“Door toevoeging van een soft-open, push2open en soft-close wordt de schuifdeur heel wat gebruiksvriendelijker. Zo is er de uitneembare rail met soft-close en soft-open van HAWA. Met behulp van het push2open-systeem kan men eenvoudig het deurblad uit de wand nemen. Xinnix double soft slide is een nieuwe X5-set met twee soft-close mechanismen, die ook uitneembaar is.”

Met X5 ontwikkelde Xinnix een volledig gamma oplossingen voor schuifdeuren om twee ruimtes af te sluiten zonder veel plaats te verliezen. (Beeld: German Bourgeat)

Deuren anders bekeken: X8

De X8, de nieuwste telg in het gamma, combineert een aluminium structuur én verschillende invulmogelijkheden. Laag in gewicht, vlot te plaatsen en geen schilderwerk meer achteraf zijn nog meer redenen om voor deze variant te kiezen. 

“X8 is een totaalpakket met een frame, een deurvleugel, de afwerking, de gecertificeerde Xinnix-scharnieren en een magnetisch slot”, gaat de zaakvoerder verder. “De afwerkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Kiest men voor Dibond, HDF, Plexi of HPL, alles kan volledig aan de wensen van de klant aangepast worden. Als men bovendien dezelfde afwerking voor deur en wand gebruikt, loopt alles naadloos in elkaar over en wordt het interieur naar een hoger niveau getild.”

Accessoires

Xinnix Door Systems toont op Fensterbau Frontale niet alleen onzichtbaar ingewerkte deuren, maar zet ook het gamma deurkrukken in de kijker. “Contrasteer je graag met een zwarte kruk op een wit deurblad? Of ga je liever voor een witte kruk die mooi blendt met het deurpaneel? Alles is mogelijk om een interieur naar eigen smaak te creëren”, sluit Chris Vermeulen af. 

“Ook schuifdeurgrepen en wc-garnituren behoren tot het aanbod. En… voeg daar nog ingewerkte plinten bij voor een complete naadloze look.”  

Hal 4 Stand 421

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details