Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Schuifdeur en aandrijving duurzaamen functioneel gecombineerd 
De energiebesparende en inbraakwerende schuifdeurenserie ST PRO Green.

Schuifdeur en aandrijving duurzaamen functioneel gecombineerd 

Toepasbaar op het gehele gamma

Duurzaamheid geldt binnen dormakaba niet alleen als een van de belangrijkste succesfactoren, het begrip is ook stevig verankerd in de bedrijfsstrategie. Met de introductie van het schuifdeursysteem ST PRO Green en de nieuwe schuifdeuraandrijving ES PROLINE wordt dat wederom bevestigd. Productmanager Bas Wouters licht de noviteiten nader toe.

ES PROLINE: de nieuwe generatie schuifdeurautomaten.

Als totaalaanbieder van innovatieve technologieën en toegangsoplossingen voor betere, veiligere gebouwen, ruimtes en terreinen levert ­dormakaba twee nieuwe toppers die de gebouwomgeving voorzien van een duurzaam karakter. Vooral in de vorm van verminderde emissies en besparing van grondstoffen. Om te beginnen, schuiven we de ST PRO Green onder de loep. “Zowel tijdens de materiaalkeuze als tijdens de productie van het schuifdeursysteem lag onze focus op energie-efficiëntie en het behoud van grondstoffen”, vertelt Wouters. “Daardoor voorziet het systeem gebouwen van een duurzame touch vóórdat het überhaupt is geïnstalleerd.”

Kenmerken

De in drie uitvoeringen (ST PRO Green, ST PRO Green RC2 en ST PRO Green RC3) leverbare schuifdeuren hebben het nodige met elkaar gemeen. Zo is de gehele serie opgebouwd uit thermisch gescheiden aluminium profielen. Het is een kenmerk dat definitief een einde maakt aan het optreden van koudebruggen. Verder is het mogelijk om alle drie de uitvoeringen (geschikt voor zowel enkel- als dubbelvleugelige schuifdeuren) te voorzien van dubbel of driedubbel isolatieglas met een maximale dikte van maar liefst 50 millimeter. “De combinatie van thermisch gescheiden profielen en de optie voor driedubbel glas levert een unieke isolatiewaarde op van maximaal 1,2W/m2K”, aldus Wouters. 

Verschillen zijn er ook tussen de drie varianten. In tegenstelling tot de ST PRO Green voldoen de ST PRO Green RC2 en RC3 aan de eisen van respectievelijk weerstandsklasse RC2 en RC3 (volgens de norm NEN-EN 1627 getest en gecertificeerd door het onafhankelijke testinstituut IFT). Daartoe zijn beide uitvoeringen uitgerust met verstevigingen, diverse uitliftbeveili­gingen, slagvast glas en een volautomatische meerpuntshaakvergrendeling.

Verborgen veiligheidssensoren voor een nóg strakker design.

Aandrijving

De complete ST PRO Green-serie wordt aangedreven door de eveneens nieuwe schuifdeurautomaat ES PROLINE. Ook deze fraai ogende vinding (serie bestaande uit de ES 250 PRO en ES 400 PRO) draagt een duidelijk duurzaamheidsstempel en is zeer geschikt voor het aandrijven van standaard deuren, vluchtwegdeuren, telescoopschuifdeuren én zwaardere deurvleugels. Dit kan tot maar liefst 400 kilogram. Energiezuinig, krachtig, efficiënt en stijlvol zijn dan ook woorden die het modulaire product perfect passen en ervoor zorgen dat de serie voldoet aan de hoogste eisen qua functionaliteit en ontwerp. 

“Alle uitvoeringen voldoen aan de veiligheidseisen conform NEN-EN 16005 en zijn ook toepasbaar op zowat ons gehele schuifdeurengamma”, zegt Wouters. “Verder zijn ze stuk voor stuk uitgerust met een borstelloze aandrijving, een component die zorgt voor een energiezuinig, geruisloos en onderhoudsarm gebruik. Tot wel 1.500.000 cycli lang.” 

Functioneel gezien bewijzen ze ook hun waarde wanneer er bijvoorbeeld behoefte is aan extra bedieningsmogelijkheden of bij de montage
van veiligheidssensoren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details