Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Schuifwanden en luifelsystemen in glas
Met Agape werd een transparante glazen wandoplossing met afzonderlijk schuifbare vleugels geïntroduceerd.

Schuifwanden en luifelsystemen in glas

Met plezier een beetje meer bereiken

De naam G-Fittings staat al meer dan 20 jaar synoniem voor hoogwaardig beslag, dat wordt gebruikt bij systemen en deuren in glas. Het familiebedrijf uit het Duitse Emmerich am Rhein wilde echter wel wat meer verkopen dan enkel beslag. Daarom werd het gamma fors uitgebreid met onder meer glazen wand- en deursystemen voor binnen- en buitentoepassingen. Dankzij de glazen verschuifbare stapelwand Agape kan men het hele jaar door van terras, balkon of loggia gebruik maken, ongeacht de weersomstandigheden. Ook de glazen luifelsystemen Sophia, Farah en Dittie beschermen tegen neerslag.

Frameloze glazen luifels combineren een aluminium wandklemprofiel met speciaal glas. Om langere afstanden te overkappen, kunnen meerdere luifels naast elkaar gemonteerd worden.

Schuifwanden

Zolda, Mylenka, Aleandra, Aleide en Agape … zo heten de verschillende glazen verschuifbare vouw- en stapelwanden van G-Fittings. Met Agape introduceerde de firma een transparante glazen wandoplossing met afzonderlijk schuifbare vleugels, die dankzij een geïntegreerde meenemer heel eenvoudig te bedienen zijn. 

Bij de Dittie-luifel zorgen puntbeugels en trekstangen uit roestvaststaal voor stabiliteit en veiligheid.

Dankzij een innovatief klemsysteem worden glasbewerkingen altijd vermeden. “Agape wordt op maat geproduceerd met lengtes van 3300, 4400, 5500, 6600, 8800 of 11000 mm. Afhankelijk van het type wordt het systeem geleverd in een 3-, 4- en 5-sporige uitvoering met 3 tot 10 (5 + 5) vleugels. De panelen zijn maximaal 1100 mm breed en 3000 mm hoog en wegen tot 80 kg. Ze bestaan uit glas van 10 mm dik en hebben onderaan een aluminium profiel met een hoogte van 55 mm. Vleugeloverlappingen van slechts 12 mm zorgen voor bescherming tegen omgevingsinvloeden, zoals geluid, wind en slagregen”, zegt Martin Hohmann, sales manager bij G-Fittings. 

Het gamma van G-Fittings omvat verschillende glazen verschuifbare vouw- en stapelwanden, waaronder deze Aleandra.

“De vleugels, die boven en onder in een aluminium profiel lopen, kunnen naar links of rechts schuiven of vanuit het midden naar twee zijden openen. De buitenste zijden kunnen telkens vergrendeld worden. Hoogwaardige loopwagens zorgen voor een vloeiende en gemakkelijke schuifbeweging. Deze kunnen trouwens na plaatsing in de hoogte versteld worden, zonder dat de vleugel verwijderd moet worden. Men kan kiezen uit drie montagesituaties: vloerinstallatie, semi-inbouw en inbouw. Door de barrièrevrije montage van de bodemrail – eventueel in combinatie met een bodemaansluitingsprofiel – kan een naadloze overgang tussen binnen en buiten gecreëerd worden.”

Luifelsystemen

Naast deze schuifelementen produceert en levert G-Fittings ook glazen luifels. Ze worden gebruikt als dak aan de ingang van een winkel, restaurant of kantoor, aan een bushalte of fietsenstalling, op een terras of balkon, …. Om de overkapping over een langere afstand langs een gevel te laten doorlopen, kunnen meerdere luifels naast elkaar gemonteerd worden. Ook de glashelling kan versteld worden. 

“Met Sophia en Farah omvat ons gamma twee zelfdragende, frameloze luifels, die ondersteund worden door een aluminium wandklemprofiel van maximaal 500 cm breed. De combinatie van dit profiel met speciaal glas van 17,52 mm, 21,52 mm en zelfs 25,52 mm (SentryGlas®) resulteert in een draagvermogen tot respectievelijk 1,5 en 2 kN/m². Terwijl met een Sophia-luifel een uitval tot 1300 mm mogelijk is, gaat een Farah-overkapping zelfs tot 1500 mm. Om een extra designelement op de gevel te creëren, kunnen de beide types optioneel met een LED-strip uitgerust worden. Bovendien zorgt een uniek drainagesysteem ervoor dat regenwater bij een Sophia-luifel elegant aan de zijkant van het profiel afgevoerd wordt”, licht Martin Hohmann toe. 

“Klanten kunnen ook kiezen voor onze Dittie-luifel, waarbij puntbeugels en trekstangen uit roestvaststaal voor stabiliteit en veiligheid zorgen. Deze overkapping met glas van 10 – 17,52 mm dik is geschikt voor een extreem hoge belasting tot 2,51 kN/m² en een uitval tot 1300 mm. Het glas wordt hier onder een lichte helling van 93° gemonteerd, zodat het water naar voren afloopt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details