Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Stevige basis voor optimaal gemonteerde ramen en deuren
Gezellige drukte op de stand.

Stevige basis voor optimaal gemonteerde ramen en deuren

Vooruitblik op Polyclose

Als Polyclose 2024 net zo succesvol verloopt als de onlangs georganiseerde huisbeurs ‘Lecot on Tour’, zullen ze bij Lecot zeer tevreden zijn. Lecot is de leverancier in België en Nederland die met specialisten de klanten bedienen met onder meer ijzerwaren, bouwbeslag, gereedschappen, elektronisch raam- en deurbeslag en persoonlijke beschermingsmiddelen. Het bedrijf zal medio januari in Gent wederom aantonen gericht in te spelen op de wensen en behoeften van de divers samengestelde klantenkring. Zeker voor wat betreft de oplossingen die op het vlak van raam- en deurtechniek via Optimont worden geboden. Want juist dit specifieke concept staat tijdens Polyclose nadrukkelijk centraal.

Ook tijdens Polyclose zal Lecot zich presenteren als een betrokken en kundige partner.

Onder de naam Lecot on Tour brengt Lecot jaarlijks alle leveranciers van advies, toebehoren en accessoires voor de bouw- en industriesector samen. Op 6 oktober stond de editie 2023 op het programma. In Kortrijk Xpo ontving de onderneming samen met 100 standhouders circa 1.500 bezoekers die in zes verschillende productzones werden getrakteerd op deskundig advies, innovatieve producten en boeiende presentaties. Dat alles gebeurde in een feestelijke entourage. Lecot bestaat namelijk 135 jaar, een heuglijk feit dat het 77 vestigingen tellende bedrijf samen met haar trouwe klanten op gepaste wijze vierde. 

Het Optimont-concept staat tijdens Polyclose nadrukkelijk centraal.

Focus

Tijdens de aankomende editie van Polyclose zal Lecot zich wederom presenteren als een betrokken en kundige partner. Die graag naast de klant staat, ontwikkelingen op de voet volgt en bereid is om de aanwezige expertise met de markt te delen. “We trekken de lijn van Lecot on Tour door op Polyclose”, vat Karel Vanderweeën, groepsmanager Raam- en Deurtechniek België, de insteek tijdens het event samen. “In dit geval ligt de focus op onze business unit Raam- en Deurtechniek. Zo presenteren we een ruime keur aan producten. Daaronder natuurlijk ons hang- en sluitwerk, maar ook de diverse toebehoren en accessoires die nodig zijn om tot een hoogwaardig eindresultaat te komen. Zoals elektronica, montagemiddelen, lijmen en kitten, ventilatieroosters, screens en nog veel meer.” 

Toepassing van Optimont in de praktijk. (Beeld: Killian De Sitter)

Complete ondersteuning

Maar daarbij blijft het niet. Met Optimont, het alomvattend concept voor een optimale montage van ramen en deuren, verzorgt Lecot namelijk ook een complete ondersteuning rondom de daadwerkelijke uitvoering en montage van ramen en deuren. In elke projectfase. Daartoe biedt de onderneming een superhandig montagehandboek dat stapsgewijs toont wat je moet doen, wat de regels en procedures zijn en welke producten er nodig zijn. Tegelijk heeft Lecot een team van experts in huis dat de klant graag behulpzaam is rondom de productie en de plaatsing van ramen en deuren. Maar ook als het gaat om transport, afwerking, automatisering, veiligheid en duurzaamheid. “In Nederland verzorgen we aanvullend zelfs trainingen voor onze afnemers”, vervolgt Jeroen de Wilde, verantwoordelijk voor de buitendienst van de ramen- en deurenafdeling van Lecot Nederland. “Op locatie of bij ons intern.”

Voordelen

Kiezen voor Optimont is kiezen voor de hoogste vorm van zekerheid en kwaliteit. Dat heeft de nodige prettige gevolgen. “Met Optimont bieden we de raam- en deurprofessional werkelijk alles wat hij nodig heeft”, meent De Wilde. “Van A tot Z, onder één dak. Dat levert met een betere kwaliteit, lagere faalkosten en een hogere klanttevredenheid de nodige voordelen op. Een fijne gedachte, zeker ook met het oog op de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, die per 1 januari 2024 in Nederland van kracht wordt.”

Meer informatie vindt u op: www.lecot.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details