Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
The sky is the limit, ook in Nederland…
“Alle aluminium kozijnen en panelen, alsmede de garagedeuren bij Woningstichting Nijkerk zijn door ons voorzien van Avery Facadefilm, in de kleur Ral 7021 zijdeglans.”

The sky is the limit, ook in Nederland…

“Laat ik met de deur in huis vallen: ik heb diep respect voor onze monteurs!” Aan het woord is Henk de Bruin, directeur bij Holland Geveltechniek. Hij praat over het project Teleport Tower in Amsterdam, waar zijn monteurs op duizelingwekkende hoogte alle aluminium kozijnen en panelen een totale make-over hebben gegeven. “Een enorme uitdaging, alles was moeilijk bereikbaar, maar we hebben de klus geklaard met inzet van de juiste materialen. Onze jongens hebben gewerkt vanuit hangbruggen en steigers, aan drie zijden van het enorme gebouw. Alle rode aluminium kozijnen en panelen zijn door ons in een Ral 9004 zijdeglans zwarte folie gezet.” De grootste hoogte? Maar liefst 110 meter. Een wrap-klus die je alleen aan echte professionals kunt overlaten, met de wind die om de hangbrug huilt op die hoogte. “Ik ben dan ook meer dan trots op de kanjers die dit weer top gedaan hebben”, aldus Henk.

“Onze jongens hebben gewerkt vanuit hangbruggen en steigers, aan drie zijden van het enorme gebouw.”

Buiten een mooier beeld dan binnen: de bioscoop in Arnhem

Een ander project waar Holland Geveltechniek voor een metamorfose heeft gezorgd, was het transformeren van de VUE Cinema in Arnhem, naar een mooie, frisse look. Henk vertelt: “Voor onze Duitse opdrachtgever hebben we de bioscoop getransformeerd naar de hedendaagse smaak. Het is een stijlvol geheel geworden. De panelen rondom het gebouw zijn door ons voorzien van lichtgrijze folie, de schuine dakdelen van donkergrijze folie. Door ‘ton sur ton’ te werken ontstaat een mooi en gebalanceerd beeld, maar met een spanningsveld tussen de grijstinten. Ook hier was het aanbrengen van de folie wel een uitdaging, maar dan vooral op administratief en logistiek gebied. Er moest nogal wat geregeld worden aan vergunningen en de bereikbaarheid van het object was verre van optimaal”, schetst Henk. “Weet je wat nog het allermooiste is? Deze opdracht is ons gegund in blind vertrouwen. De opdrachtgever heb ik nog nooit live gezien, alles is per mail, telefoon en foto’s gegaan. Men is zeer tevreden, zo blijkt, want het volgende project van deze klant is al in opdracht.”

“Voor onze Duitse opdrachtgever hebben we de bioscoop getransformeerd naar de hedendaagse smaak.”

‘Werken in het hol van de leeuw’

Zo omschrijft Henk de opdracht voor de Woning Stichting Nijkerk. “Normaliter zijn het de woningbouwverenigingen die ons opdrachten verstrekken voor panden die zij in beheer hebben. Dit keer was het voor henzelf. Alle aluminium kozijnen en panelen, alsmede de garagedeuren zijn door ons voorzien van Avery Facadefilm, in de kleur Ral 7021 zijdeglans. Ook hier ontstond een totaal andere uitstraling, aangezien de kozijnen voor die tijd lichtgeel van kleur waren. Zelfs het hekwerk is door ons in de folie gezet, om harmonie in het geheel te brengen.”

Waarom kiezen voor wrappen?

Op die vraag kan Henk een helder antwoord geven: “In de eerste plaats gaat het om de transformatie zelf. Elk gebouw knapt er enorm van op. Werken met renovatiefolie is echter ook enorm duurzaam, omdat je ramen, deuren en beplating een tweede leven geeft. Daarnaast beschermt de folie het aluminium beter dan de oorspronkelijke coating die erop zit. Verder vindt er geen demontage, transport, spuitwerk en montage plaats. Dat scheelt enorm aan CO2 uitstoot. Als klap op de vuurpijl hebben we nauwelijks afval. Er blijft geen restmateriaal achter.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details