Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Toonaangevende producent kunststof kozijnen wijkt niet af van strategie      
Het RenoS9000® kozijn met een HVL verbinding.

Toonaangevende producent kunststof kozijnen wijkt niet af van strategie      

Innoveren, dus investeren altijd een sprong naar de toekomst

Ondanks de fikse tegenwind op allerlei vlakken in de samenleving, laat KUFA uit IJmuiden zich niet van de wijs brengen. Het doel blijft helder: innoveren is de basis van het eigen bestaansrecht. Investeren is per definitie altijd part of the deal. Om het in een cliché te verwoorden: regeren is vooruitzien. Aan het woord is Henk Weber. “Van de asielcrisis en het continu dreigende inflatiespook tot aan een wankele economie, sombere prognoses, stikstofellende en een bouw in Nederland die steeds meer ‘on hold’ staat, laten we ons niet afleiden. Wij zijn continu bezig met het bouwen van een sprong naar de toekomst. Ook dit jaar: we hebben opnieuw grote investeringen gedaan in nieuwe machines.”

Volgens Henk zullen die nieuwe machines, die op de tweede locatie in IJmuiden worden geïnstalleerd, eind dit jaar in gebruik worden genomen. En dat betekent dat de voorraad die daar altijd lag, zal verhuizen. Die gaat naar het pand dat kort geleden is gekocht, ook in IJmuiden. Daar is 860m² ruimte voor die voorraad. Henk legt uit dat de investering gaat om productiemachines voor (hef)schuifpuien. 

Levertijden: 6-8 weken

“Wat voorheen in de productie nog handmatig gebeurde, wordt nu half-/volautomatisch. Deze verdergaande automatisering levert niet alleen efficiency op maar ook gaat de foutenmarge omlaag. Daaraan koppelen wij dan het afschalen van de voorraad. Dat kan omdat we slimmer produceren en ook omdat we goede afspraken hebben gemaakt met onze leveranciers. Met andere woorden: door deze investering creëren we korte doorloopsnelheden in de productie én kunnen we onze partners een levertijd garanderen van 6 tot 8 weken, daar waar het gemiddelde in de markt ongeveer 20 weken is.”

Kufa Raamsystemen – De innovatieve trendsetter.

Henk erkent dat velen deze investeringen zullen ervaren als iets wat ‘tegen de markt ingaat’. Hij moet lachen. “Dat klopt. Maar, we hebben dat altijd gedaan. Maar het doel is nooit uit het oog verloren: we willen altijd proberen een verbeterslag te maken in het markconform leveren aan onze partners. Als je wilt innoveren, dan moet je dus investeren. In alles.”

Dat laatste is zeker geen understatement van Henk én zijn collega Didier Holslag. “In de afgelopen jaren hebben we al veel zichtbare investeringen kunnen laten renderen. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de Kufa Online Calculator (KOC). Intussen is versie 4.0 kort geleden opgeleverd. Het systeem werkt goed. We zien een conversiescore van 37%, wat betekent dat meer dan een derde van de gemaakte offertes op het systeem ook daadwerkelijk een opdracht wordt. Ik denk dat dit een heel hoog percentage is.”

Didier: “Als ik verder denk aan waar we ons geld aan hebben besteed, dan kom ik meteen op alle nieuwe productgroepen in de RenoS9000® serie. Kijk verder eens naar het patent dat we hebben verworven op het verborgen scharnier systeem InviKU®, die van toepassing is voor elk profiel en daarbij ook met SKG-2 inbraakwerendheid. En, had ik al alle variaties genoemd binnen het Komo gecertificeerde enkel- en dubbel HVL®? Kortom, ondanks een time out in de markt – ja, noem het een fikse tegenwind – kijken we altijd vooruit. Ooit maakten we de keuze om een innovatief te bedrijf te willen zijn. Wel, daar wijken we dus niet van af. De sprong naar de toekomst maken we elke dag.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details