Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Twee materialen, één duurzame combinatie
Leven in comfort met een VTD-dorpel. Venster Techniek, alles voor een optimaal woongenot. (Beeld:m Abel Mitja Varela)

Twee materialen, één duurzame combinatie

Hybride onderdorpel van glasvezelversterkt polyester

Het bieden van verantwoorde dorpeloplossingen gaat bij Venster Techniek hand-in-hand met het leveren van topkwaliteit. Die aanpak komt niet alleen tot uitdrukking in de producten van het bedrijf. Ook op andere vlakken haalt het bedrijf alles uit de kast om tot het hoogst haalbare te komen. Bijvoorbeeld dat de zorg voor de wereld van morgen centraal staat. Het is een speerpunt dat met een helder milieu statement wordt verwoord en via onder meer de hybride onderdorpel VTD® Excellent fysiek gestalte krijgt.

VTD® Excellent-dorpels klaar voor vervoer op het recyclebare stapelsysteem. Venster Techniek levert.

De goede zorg voor onze omgeving wordt bij Venster Techniek bedrijfsbreed en tijdens het gehele productieproces gebezigd. Dat begint met een doordachte keuze van de te gebruiken materialen. 

“Om onze dorpels veelzijdig, makkelijk toepasbaar, goed geïsoleerd, milieuvriendelijk én van hoge kwaliteit te maken, gebruiken we verschillende grondstoffen”, aldus Herben Heino, binnen Venster Techniek verantwoordelijk voor verkoop. “Zo werken we vooral met aluminium, glasvezelversterkt polyester en HMPE. Hoogwaardige materialen die met een scherp oog voor onze leefomgeving worden ingezet en waarvan zowel het productie- als verpakkingsafval voor 100 procent wordt hergebruikt. Tegelijk proberen we het volume van die afvalstromen zo veel mogelijk te beperken. Daartoe gebruiken we onder meer intelligente productiesoftware en verpakken we onze producten met een herbruikbaar houten paletstapel­systeem. Verder zetten we qua energieverbruik mooie stappen vooruit. Naast het hergebruik van warmte zijn we momenteel bezig om via zonne-energie onze stroombehoefte op zeer korte termijn te verlagen.” 

Beste alternatief 

In de VTD® Excellent, de robuuste hybride onderdorpel van glasvezelversterkt polyester, komt de milieubewuste en op duurzaamheid ingestoken aanpak van Venster Techniek perfect tot uitdrukking. Bovendien resulteert het hybride karakter van het product in hoge isolatiewaarden, een zeer fraaie afwerking en een ongekend verwerkingsgemak, onder meer tijdens het verven van de kozijnen. Dat alles maakt deze vinding tot de allerbeste dorpel die je maar kunt vinden. Een geschiktere naam dan ‘Excellent’ had het product dan ook niet kunnen krijgen. 

“In deze dorpel hebben we de uitstekende isolatiewaarden van hout gecombineerd met alle voordelen van glasvezelversterkt polyester, het meest duurzame materiaal voor onderdorpels”, vertelt Heino. “En dat zijn er nogal wat. Op de eerste plaats is het sterke, vormvaste materiaal uitstekend bestand tegen water, zon, uv-straling, wind, regen, zand en vorst. Daarnaast kenmerkt glasvezelversterkt polyester zich door het lichte gewicht, een goede stijfheid en de uitstekende mogelijkheden qua vorming en bewerking. Juist daardoor staat deze variant, net als de overige VTD-dorpels, voor een perfecte afwatering en beluchting. Een bijkomend pluspunt van de VTD® Excellent is dat het kozijn al tijdens het opsluitproces een definitieve koppeling van hout krijgt aan de onderzijde van het element. Daardoor gaat de kozijnconstructie stabiel door het
verdere productieproces.”

Ten slotte biedt het product alle pluspunten die zo illustratief zijn voor de dorpeloplossingen van Venster Techniek. Zo kunnen op één en dezelfde dorpel binnen- en buitenvakken worden aangebracht, is elke gewenste neutvorm mogelijk en kan het kozijn direct worden voorzien van beglazing.

Nóg meer groen

Een ander initiatief dat het milieubewustzijn van Venster Techniek benadrukt, is de deelname aan het project Circulaire Geveleconomie van VHS, dat zich richt op het genereren van circulaire oplossingen voor gevels, kozijnen en dorpels. 

Verder zijn onlangs twee medewerkers getraind om LCA (levens-cyclusanalyse) -projecten te kunnen uitvoeren. “Het doel hiervan is om uiteindelijk voor al onze producten een EPD, ofwel environmental product declaration, te kunnen leveren”, zegt Heino. “Momenteel zijn we druk bezig om de doorrekening van onze dorpels vorm te geven.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details