Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ultraslanke profielen voor minimalistische oplossingen

Ultraslanke profielen voor minimalistische oplossingen

Minimalisme is een belangrijk kenmerk van onze hedendaagse architectuur. Aliplast, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van aluminiumsystemen voor binnen- en buitentoepassingen, speelt daar handig op in met de ultraslanke profielen van het Max Light gamma voor ramen, deuren en schuifpuien én met de binnendeuren en –wanden van het IDA-systeem (Interior Doors Aluminium).

Aliplast Aluminium Systems is één van de marktleiders in de ontwikkeling en productie van aluminiumsystemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. Vanuit de productie in Lokeren (België) levert de firma afgewerkte profielen naar fabrikanten in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Portugal, Scandinavië, maar ook naar partners in verschillende Afrikaanse landen.

“We volgen de evoluties in de markt op de voet. Onze ruime R&D-afdeling zet de trends om in nieuwe innovatieve oplossingen of optimaliseert bestaande systemen om te voldoen aan de nieuwe behoeften of eisen”, zegt sales manager Nederland Marc Mulders. “De laatste jaren is de vraag naar ramen, deuren en schuifsystemen met ultraslanke profielen enorm toegenomen. Bovendien kiezen architecten ook bij de integratie van binnendeuren en -wanden meer en meer voor een strakke, minimalistische look. Met de Max Light profielen voor ramen, deuren en schuifpuisystemen en de binnendeuren en –wanden van het IDA-systeem speelden we daarop in.”

Het nieuwe IDA-systeem van Aliplast biedt een alternatief voor de populaire stalen binnendeuren. De slanke en lichte aluminium binnendeuren zijn beschikbaar in alle kleuren. (Beeld: Bouten Kozijnen- en Geveltechniek)

 

Max Light profielen voor ramen, deuren en schuifpuien

Er bestonden al systemen met een minimalistisch design, maar die wogen zwaar door op het budget. Daarom ontwikkelde Aliplast een eigen oplossing, die wel voor een breder publiek haalbaar is: het elegante en ultraslanke Max Light gamma. Deze reeks hoogwaardige, thermisch onderbroken raam- en deurprofielen wordt gebruikt in toepassingen, waar zeer strenge normen gelden voor zowel thermische als akoestische isolatie. De slanke profielen met een minimale aanzichtbreedte betekenen niet alleen een esthetische meerwaarde, maar zorgen ook voor een optimale lichtinval. Binnen deze Max Light serie zijn verschillende stijlvarianten beschikbaar: ‘Modern’, ‘Steel’, ‘Design’ en ‘Invisible’. Hierdoor is er voor elk type stijl van woning, voor zowel nieuwbouw als renovatie, een oplossing mogelijk.

“We passen deze technologie ook toe voor (hef)schuifpuisystemen met de VG500 en UG Max Light, kortweg ML”, vult de sales manager aan. “Een middenstijl van slechts 45 mm breed garandeert een praktisch ononderbroken uitzicht en een grotere lichtinval. Een optionele vlakke dorpel zorgt voor een perfecte overgang tussen interieur en exterieur, zonder zichtbare aluminium drempel.”

De binnendeuren en –wanden van het IDA-systeem

Als enige fabrikant van aluminium profielen voor gevelelementen profileert Aliplast zich ook op de markt van de aluminium binnendeuren en -wanden als prijsbewust alternatief voor de bestaande stalen oplossingen: het IDA-systeem (Interior Doors Aluminium).

“Veel bouwheren dromen van robuuste stalen binnendeuren, maar het budget schrikt hen vaak af”, legt Marc Mulders uit. “We ontwikkelden een slank en licht systeem uit aluminium, dat ingezet kan worden voor draaideuren met zichtbare of onzichtbare scharnieren, voor pivoterende deuren, dit zowel voor enkele als dubbele deuren. Het kan bovendien voor vaste wanden gebruikt worden en onlangs werd ook een schuifdeurvariant binnen het gamma gelanceerd. De slanke aluminium profielen zijn verkrijgbaar in alle kleuren, waardoor ze steeds aan het kleurenpallet van het interieur aangepast kunnen worden. Ze worden in het atelier geassembleerd of op de werf, wat vooral handig is voor grotere elementen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details