Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Update van digitale allrounder is totaal nieuw, maar voelt toch als vertrouwd aan
Geleerde koppen zitten achter de innovaties in de LogiKal-software bij Orgadata.

Update van digitale allrounder is totaal nieuw, maar voelt toch als vertrouwd aan

Met de look van MS Office: daarom makkelijk in gebruik

Orgadata pakt uit met de nieuwste versie 12 van zijn software. LogiKal wordt immers dagelijks door raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers gebruikt om producten te plannen en te produceren: van ontwerp over calculatie, offerte, engineering en werkvoorbereiding tot aan de intelligente aansturing van de machine. De update van deze digitale allrounder brengt heel wat nieuws op het vlak van functionaliteit en visuele voorstelling, toch voelt het voor de gebruiker onmiddellijk als vertrouwd terrein aan. Niets dan lof uit de markt voor de ontwikkelaars.

In Logikal 12, de nieuwste versie van deze digitale allrounder, is alles nog overzichtelijker geworden. Dat blijkt al op de startpagina.

“We zijn blij dat we onze klanten binnenkort de beste LogiKal ooit kunnen aanbieden”, vertelt Bernd Hillbrands, CEO van Orgadata, heel enthousiast over versie 12 van het programma voor ramen, deuren en gevels. De ontwerp- en calculatiesoftware, die in de markt zo gewaardeerd wordt, krijgt meteen totaal nieuwe dimensies. Voor de CEO staat deze update gelijk aan ‘de nieuwe LogiKal’. 

Ook klanten lijken die verwachting te delen: “Toen we onze nieuwe ontwikkeling in preview op beurzen toonden, waren de bezoekers sterk onder de indruk en kregen we alleen maar positieve reacties”, gaat Hillbrands verder. “Waarom is deze versie van Logikal dan zo bijzonder? Wel, we hebben de software volledig opnieuw uitgewerkt. Het projectcentrum als hart van het programma is nieuw en bij de invoer van elementen werden 3D-visualisaties toegevoegd. Ook het bedieningsconcept werd geoptimaliseerd. En, er is nog veel meer.”

De look van MS Office

Eén aspect springt onmiddellijk in het oog, met name het beeld dat de gebruiker te zien krijgt. “Visueel en qua bedieningsconcept lijkt Logikal 12 op MS Office om de navigatie zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken. Gebruikers zijn immers al vertrouwd met de manier waarop die programma’s werken. Dat is uiteraard een groot voordeel. Daardoor is de look en feel van de software dan wel volledig nieuw, maar lijkt het toch vertrouwd terrein. Gebruikers zullen zich onmiddellijk ‘thuis’ voelen”, legt Paul Thyssen van Orgadata uit.

“Er zal dus niet veel veranderen: voor de gebruiker zal alles alleen nog sneller en intuïtiever kunnen. Alle verschillende functionaliteiten kunnen ook onmiddellijk in deze nieuwe werkomgeving teruggevonden worden. Wie met versie 11 kon werken, zal ook rap met Logikal 12 uit de voeten kunnen. De logica achter beide versies is dezelfde, ook al ziet het er nu anders uit. Bovendien laten we de gebruikers niet aan hun lot over en ondersteunen we hen met een reeks webinars om de start nog gemakkelijker te laten verlopen.”

De specialisten van Orgadata kijken uit naar de gebruikersinterface, waar alles straks nog duidelijker wordt. Het programma is moderner en in veel gevallen handiger geworden. Verschillende functies worden vaak met één klik gekoppeld, waardoor de gebruiker nog sneller door de software heen kan navigeren en het aantal kliks beduidend beperkt wordt. Daarvoor zorgen de zogenaamde ‘Ribbons’, symbolen die op alle plekken terugkeren en verschillende commando’s groeperen en rangschikken volgens de taken.

Op beurzen kreeg Orgadata al positieve feedback op de nieuwe versie van Logikal, bijvoorbeeld ook op Polyclose.

De eenvoud blijkt al op de homepage, waar de gebruikers heel snel de veelgebruikte functies en menu’s kunnen bereiken. In de toekomst zullen ze bijvoorbeeld rechtstreeks de calculatiegegevens kunnen opvragen of de defaults kunnen aanpassen. Onder de button ‘News’ op de startpagina vindt men ook alle nieuwigheden met betrekking tot Logikal 12 in één oogopslag terug, waaronder de data waarop Orgadata aan beurzen deelneemt alsook de kalender van de opleidingen en webinars.

Trends volgen

LogiKal 12 speelt in op verschillende trends. Zo wordt het werken met meerdere schermen al meteen heel eenvoudig. De Multi-Window-functie in LogiKal stelt gebruikers in staat om bijvoorbeeld op verschillende plaatsen in een bepaald project tegelijkertijd te werken, of om parallel te werken in meerdere bouwprojecten. Bovendien creëert de nieuwe LogiKal meer ruimte op de schermen: Afmetingen en posities van de werkvelden kan een gebruiker met één klik aan zijn of haar behoeften aanpassen, waardoor de eigenlijke werkruimte op het scherm overzichtelijk ingedeeld kan worden. 

Fundamenten voor de toekomst

Deze en vele andere innovaties zullen gebruikers ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten met LogiKal 12. Ook voor de toekomst zijn belangrijke fundamenten gelegd: “We hebben LogiKal 12 zo uitgebreid ontwikkeld, omdat we dan nog ruimte hebben voor verdere ontwikkelingen op latere tijdstippen. We zullen zo veel zaken kunnen ontwikkelen voor gebruik bij toepassingen waar men met meerdere lagen werkt, bijvoorbeeld bij luiken, rolluiken of horren, meerlaagse elementen en nog veel meer”, sluit CEO Bernd Hillbrands af met een knipoog naar de toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details