Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voor elke kozijnvraag de juiste vorm en materiaalkeuze

Voor elke kozijnvraag de juiste vorm en materiaalkeuze

Kozijnen heb je in verschillende soorten en maten. Bij Ventana Deutschland kom je echter een verschijningsvorm tegen die binnen de sector als redelijk uniek mag worden bestempeld. Het in Vreden (D) gevestigde bedrijf richt zich namelijk al meer dan een kwart eeuw op de productie van kunststof en aluminium kozijnconstructies met een speciale vorm. Het is een specialisme waarmee kozijnfabrikanten exclusief en op maat worden bediend. Tegelijk biedt het vakmanschap van Ventana ze de kans om het leveringsprogramma behoorlijk uit te breiden.

Het verkoopteam van Ventana voor Nederland. Van links naar rechts: Edwin Reulink, Silvia Decker en Marco van Veen.

Ventana Deutschland heeft zich sinds de oprichting in 1996 ontwikkeld tot een opvallende speler in de kozijnenbranche. Lag in de beginfase de nadruk op het buigen van kunststof profielen, in de jaren die volgden ging het accent steeds meer richting de productie van speciale kozijnvormen in kunststof en aluminium. Binnen de 11.000 m2 grote fabriek in Vreden, gelegen op een steenworp afstand van de grens met Nederland, zijn dagelijks zo’n 270 medewerkers actief met het vervaardigen en vermarkten van de KOMO-gecertificeerde en van het VKG-keurmerk voorziene producten van Ventana. Daaronder de in acht profielsystemen kunststof hefschuifdeuren en de speciale kunststof kozijnen met een bijzondere vorm. Een productgroep die in maar liefst twaalf verschillende profielsystemen kan worden geleverd. 

Een voorbeeld van een special die Ventana produceert.

“We hebben alle bekende namen in ons programma en kopen alle materialen zélf in”, vertelt Marco van Veen, die samen met Silvia Decker en Edwin Reulink als teamleider het verkoopteam voor de Nederlandse en Belgische markt vormt. “Daardoor nemen we de klant alle zorgen uit handen. Bovendien spreken we de taal van onze afnemers en kennen we de markt op ons duimpje.”

Totaaloplossingen

(Hef)schuifdeuren, toogkozijnen, ronde kozijnen, tuimelramen, schuine kozijnen en vouwwanden: de keus en variatie in kunststof maatwerk is groot bij Ventana. Datzelfde geldt voor de productgroep aluminium, waarbinnen eveneens een ruime sortering (hef)schuifdeuren, vouwwanden en kozijnen (rond, schuin én toogvorm) te vinden is. Breed toepasbare kwaliteitsproducten die naar klantwens door ­Ventana aanvullend kunnen worden voorzien van sloten, cilinders, scharnieren, veiligheidsbeslag, deurdrangers, meerpuntssluitingen en panieksluitingen. En ook qua logistiek heeft Ventana Deutschland de zaakjes goed voor elkaar. 

Aluminium vouwwanden voorzien in de behoefte aan meer licht.

“Als vervolg op onze betrouwbare levertijden voeren we het transport zelf uit”, aldus Van Veen. “Ook als de bestelling met behulp van kozijnbokken rechtstreeks naar de bouwplaats moet worden vervoerd. We bieden een totaalpakket, waardoor onze afnemers zich kunnen focussen op hun kernactiviteit: het produceren van standaard kozijnoplossingen. De specials nemen wij graag voor onze rekening.”    

Combinatie van vouwsysteem en transparantie

Het vouwschuifsysteem AS FD 75 en 90 van Schüco laat zien dat vouwsystemen en grote oppervlakten samengaan. De nieuwe FD 75 en 90 zetten met een maximale vleugelbreedte tot 1500 mm en een aanzichtbreedte van 90 mm niet alleen nieuwe normen qua lichtdoorlaat. Het (ook in grotere series door -Ventana lever-bare) systeem komt eveneens tegemoet aan de wensen van gebruikers die meer licht in huis willen en tegelijk de verbinding wensen te maken met buiten. Het product met mogelijkheid tot inbraakwerendheidsklasse RC 2 biedt dankzij verschillende openings- en vergrendelingsoplossingen een ongekende vrijheid qua ontwerp. Een magneetsluiting zorgt voor het veilig openen en sluiten van de inklapbare deuren. De optionele normale toegangsdeur maakt een snelle doorgang mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details