Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zware goederen zonder veel moeite via de trap verplaatsen

Zware goederen zonder veel moeite via de trap verplaatsen

De rupsbanden houden lading en trapklimmer steeds in balans

Bedrijven investeren in elektrische trapklimmers om ‘de dagelijkse sleur’ voor hun personeel te verminderen. Zo vervoert de Skipper Plasmoid van Zonzini moeiteloos meubilair, machines, ramen, deuren en andere (zware) goederen vanaf de wagen, binnen en buiten, én op de trap, zowel naar boven als naar beneden. Dankzij twee onafhankelijk aangedreven non-slip rupsbanden behoudt het systeem steeds zijn grip en kan het 360° draaien. Bovendien moet de operator zijn lading niet op elke trede in balans houden, wat de veiligheid ten goede komt.

“Het aankopen van een trapklimmer zoals onze Skipper Plasmoid, betekent dat men als bedrijfsleider rekening houdt met zijn werknemers. Zo’n systeem verhoogt namelijk de veiligheid en de ergonomie. Bovendien wint men die investering op zeer korte tijd terug, zelfs meer dan één keer. Het is immers een ideale oplossing om dagelijks zware goederen te vervoeren van boven naar beneden of omgekeerd”, zegt specialist Jacopo Zonzini, die met zijn firma al ruim 45 jaar gespecialiseerd is in de ontwikkeling van dergelijke transportsystemen. “We hebben geluisterd naar de problemen die in de praktijk opdoken en onze Skipper daarop afgestemd, zodat men goederen steeds op een veilige en betrouwbare manier kan transporteren.” 

Moeiteloos in balans

Het manoeuvreren op trappen brengt wel wat uitdagingen met zich mee. Vaak is er slechts weinig ruimte in de hoogte of is een overloop of doorgang heel smal. Het is ook belangrijk dat de lading op elk moment in balans blijft, zodat er geen schade aan goederen, trappen, leuningen en muren ontstaat én de veiligheid van de operator steeds gegarandeerd wordt. 

“Bij systemen op wielen moet de operator op elke trede de goederen zelf in evenwicht houden, waardoor de job meer tijd in beslag neemt en het risico op ongevallen toeneemt. Onze Skipper Plasmoid maakt het leven voor de gebruiker gemakkelijker. Met één druk op de knop kan die operator de hellingshoek van de trapklimmer veranderen en zo door lage deuropeningen of in gangen met een laag plafond passeren”, geeft zaakvoerder Zonzini aan. “Draaien en keren, zelfs op smalle stroken, zonder de lading uit balans te halen, is ook geen probleem dankzij de twee onafhankelijk aangedreven rupsbanden, die toelaten om 360° te manoeuvreren. Ze zorgen er ook voor dat de trapklimmer maximale grip op elke ondergrond behoudt, zowel binnen als buiten, zelfs op onregelmatige treden. En bedienen doet de operator als het ware met één vinger, want de trapklimmer is uitgerust met een joystick, die hem of haar toelaat om alle handelingen op een eenvoudige en intuïtieve manier uit te voeren.”  

Meer informatie vindt u op: www.zonzini.it.

Zonzini standnr. 1277

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details