Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Alle innovaties voor ramen, deurenen schuifelementen op één locatie
Tijdens Polyclose pakt Roto opnieuw uit met een aantal innovatieve oplossingen voor ramen, deuren en schuifelementen in PVC, hout en aluminium.

Alle innovaties voor ramen, deurenen schuifelementen op één locatie

Klaar voor een winteruitstapje naar het prachtige Gent?

De nummer één vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek staat voor de deur. Roto nodigt daarom alle raam- en deurfabrikanten uit de hele regio uit om op 17, 18 en 19 januari een winteruitstapje naar het prachtige Gent te maken. Het is een prima manier om het nieuwe jaar in te zetten, maar ook een gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van Roto en de vele nieuwe ontwikkelingen voor ramen, deuren en schuifelementen in PVC, hout en aluminium.

Bij Roto Solid B-scharnieren is het verstelmechanisme volledig intern, waardoor ze in alle richtingen versteld kunnen worden, maar er altijd hetzelfde blijven uitzien.

Patio Inowa-houtpakket

Roto Patio Inowa staat al enkele jaren synoniem voor een premium schuiftechnologie voor deuren en ramen in hout, kunststof en aluminium. Deze oplossing wordt gekenmerkt door een gepatenteerd allround vergrendelingssysteem, een uiterst soepele beweging en een uitzonderlijke weersbestendigheid. De verdekt liggende techniek maakt smalle profielen in een modern design mogelijk. 

“Fabrikanten van houten ramen kunnen nu Patio Inowa kopen als onderdeel van een speciaal pakket dat we samen met twee van onze technologiepartners samengesteld hebben”, zegt Gerry Claassens, hoofd Sales voor Roto Benelux. “Dat pakket bevat het Roto-beslagsysteem en een complete set op maat gemaakte freesgereedschappen van expert Leitz. Er is ook een dorpel die specifiek voor de Nederlandse markt werd aangepast door dorpelspecialist DTS en voldoet aan de meest recente bouwvoorschriften in die sector. Op onze stand kan men trouwens ook ontdekken hoe eenvoudig het is om de Inowa-vleugel te openen en te vergrendelen dankzij de premium kogellagertechnologie”.

Roto NX Designo is een verdekt liggend beslag, geschikt voor houten en PVC ramen, maar ook voor aluminium profielen met een 16 mm Eurogroove.

Slot, scharnier en drempel op PVC-deur

Roto pakt ook uit met een PVC-deur, die aan de sluitzijde beveiligd is met het nieuwste Roto Safe A Tandeo-slot. Dit mechanische meerpuntssysteem vergrendelt de deur automatisch zodra men deze dicht duwt. De vergrendeling wordt geregeld door krachtige, geteste beveiligingspunten, die deuren RC2- en zelfs RC3-compatibel kunnen maken. Roto Safe A Tandeo is geschikt voor deuren tot 3000 mm hoog en straalt voor vele jaren elegantie uit dankzij de krasbestendige, corrosiebestendige coating.

“Aan de scharnierzijde integreren we Roto Solid B-scharnieren uit het nieuwste assortiment rolscharnieren. Het verstelmechanisme is volledig intern, waardoor deze scharnieren in alle richtingen versteld kunnen worden, maar er altijd hetzelfde blijven uitzien. Er is geen hoogteverschil tussen de onderdelen en ze liggen altijd in een rechte, verticale lijn”, gaat het hoofd Sales verder. “Dorpels uit het Roto Eifel-gamma zorgen voor een perfecte finishing touch. Deze zijn ontworpen met het oog op sterke thermische prestaties en weersbestendigheid, en voldoen volledig aan de regelgeving voor toegangstechniek.”

Dit dorpelsysteem wordt ook getoond in combinatie met een PVC-balkondeur, die verder uitgerust is met het innoverende verdekt liggende draaikiepbeslag type Roto NX Designo. Met dit unieke raambeslagsysteem kan de gebruiker door een kiepfunctie op de primaire raamvleugel probleemloos de ruimte natuurlijk ventileren, terwijl beide raamvleugels ook als een deur geopend kunnen worden.

Fabrikanten van houten ramen kunnen nu Patio Inowa kopen als onderdeel van een speciaal pakket dat Roto samen met twee technologiepartners samenstelde.

Inbraakpreventiesysteem op aluminium raam

Tot slot demonstreert de specialist in beslag een aluminium raam met verborgen scharnieren type AL Designo en het TiltSafe-inbraakpreventiesysteem. “De klembare onderdelen van het AL-assortiment laten een zeer snelle en efficiënte installatie toe”, sluit Gerry Claassens af. “Dankzij TiltSafe is een draaikiepraam altijd veilig, ook in de kiepstand. Ramen met deze technologie werden met succes getest en voldoen aan RC2 in kiepstand. Consumenten kunnen dus met een veilig gevoel hun woning ventileren, op elk moment van de dag of de nacht.”    

Meer informatie vindt u op: www.roto-frank.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details