Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Deursluiters voor op- en inbouw
Piccolo sluitveer staal vernikkeld.

Deursluiters voor op- en inbouw

Zelfsluitende binnendeuren: comfortverhogend én energiebesparend

Openstaande deuren verminderen niet alleen het comfort binnen het interieur, ze veroorzaken ook de nodige overlast en een aanzienlijk energieverlies. Voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de woning- en utiliteitsbouw biedt Dictator Productie uit Emmeloord een uitgebreid gamma opbouw- en inbouwdeursluiters. Het zijn hoogwaardige oplossingen die in combinatie met de deuropvangers van het bedrijf ervoor zorgen dat deuren gecontroleerd en geruisloos worden gesloten en dat ook blíjven.

Piccolo sluitveer wit.

Met de Piccolo 2600 opbouwdeursluiter en de in diverse modellen verkrijgbare Adjunct inbouwdeursluiter geeft Dictator wederom een passend antwoord op de vraagstukken rondom het effectief mechanisch dichtdoen van deuren. 

Een impressie.

Dankzij de geringe afmetingen en de instelbare sluitkracht is de Piccolo 2600 opbouwdeursluiter vooral geschikt voor montage op de wat smallere kozijnen van lichte binnendeuren met een openingshoek kleiner dan 90 graden. “De instelbare sluitkracht wordt overgebracht via een drukplaat die over een op de deur bevestigde zelfsmerende schijf glijdt”, licht Marc Smit namens Dictator Productie een van de belangrijkste productfeatures toe. “Het is een vinding die tegelijk beschadiging van het deurblad voorkomt. Is er sprake van grotere deurformaten en dus behoefte aan meer sluitkracht? Dan is het mogelijk om eventueel meerdere Piccolo’s toe te passen.”

Adjunct 2550.

Glijringen 

Maar daarbij blijft het niet. Indien gewenst kan met behulp van slimme opvul-/glijringen ook de terugligging van de deur in kwestie worden opgevuld. Met als resultaat dat de Piccolo opbouwdeursluiter onder alle omstandigheden en in verschillende omgevingen optimaal functioneert. Geleverd inclusief bevestigingsschroeven in een staal vernikkelde, zwarte, witte en twee RVS-uitvoeringen (type 304 en type 316), biedt Dictator Productie met de opbouwdeursluiter in elke woon- en werkomgeving altijd een effectieve en gemakkelijk te realiseren oplossing. Daarbij is de laatste variant ideaal voor het gebruik in de levensmiddelenindustrie, buiten en in vochtige ruimtes. 

Bijna onzichtbare montage 

De Adjunct inbouwdeursluiters, verkrijgbaar in de modellen 2500 en 2550, kenmerken zich vooral door het feit dat ze zo goed als onzichtbaar op uiteenlopende deuren gemonteerd kunnen worden. De inbouwdeursluiter is geschikt voor openingshoeken tot circa 180 graden, heeft een sluitwerking tot en met ongeveer 150 graden en is toepasbaar op zowel links- als rechtsdraaiende deuren. Gecombineerd met een deuropvanger maakt dat alles de Adjunct tot een meer dan prima alternatief voor een deurdranger. 

“De Adjunct is speciaal ontwikkeld voor gebruik op standaard stomp- en opdekdeuren”, aldus Smit. “Het veerhuis van dit model, voorzien van een instelbare ketting, wordt in de deur gemonteerd. Vervolgens kan de ketting worden ingehaakt in een sleutelvormig gat voorzien contraplaatje. Nadat dit contraplaatje op de kozijnstijl is aangebracht/ingelaten, is het regelen van de sluitkracht kinderspel.”

De robuuste Adjunct 2550, de grotere broer van de Adjunct 2500, is de best passende inbouwdeursluiter voor het zwaardere segment. “Dit model heeft dezelfde werking als de Adjunct 2500, maar is een zwaarder uitgevoerd type. Dat maakt hem uitermate bruikbaar voor zwaardere houten en stalen stomp- en opdekdeuren”, besluit Smit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details