Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Feestelijke viering opening nieuwe productiehal
Gerdes klantenevent 2 juni 2023 – Thomas Gerdes (Directeur) (r) en Peter Simon-Höke (procuratiehouder) (l).

Feestelijke viering opening nieuwe productiehal

Drie dagen vol evenementen in Lengerich

De Duitse kozijnfabrikant Gerdes Fenster und Türen is duidelijk op koers voor groei. Dankzij de positieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren kon de firma in augustus 2022 een derde fabriek in Lengerich, 40 km van de Nederlandse grens, met een productiehal van 3700 m² met een modern machinepark en 500 m² aan kantoren en sociale ruimten in gebruik nemen. In april 2023 hebben bovendien voor de eerste keer robots hun intrede gedaan in de productie. Deze belangrijke mijlpalen in de bedrijfsgeschiedenis van Gerdes werden in juni 2023 uitgebreid gevierd.

Gerdes klantenevent 2 juni 2023 – Gasten en vaste contactpersonen van Gerdes.

Festiviteiten voor klanten en partners,  medewerkers en de regio

Gerdes is al 46 jaar Schüco Premium Partner en ondertussen een van de toonaangevende Schüco-verwerkers in Duitsland. De fabrikant vervaardigt sinds het einde van de vorige eeuw ook systemen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de Benelux, waar intussen meer dan 80% van de producten hun toepassing vindt. 

“Onze nieuwe productiehal was niet mogelijk geweest zonder onze klanten en partners uit de  Benelux en Duitsland. Dus was het tijd om ‘Bedankt!’ te zeggen”, zo vertelt  directeur Thomas Gerdes. En procuratiehouder Peter Simon-Höke voegt eraan toe: “Natuurlijk hebben ook onze medewerkers een grote impact in onze ontwikkeling. En last but not least hebben we deze vooruitgang  ook te danken aan onze thuisregio ‘Emsland’ waarmee we nauw  verbonden zijn.” 

Gerdes klantenevent 2 juni 2023 – Eventlocatie (nieuwe hal).

Start op 2 juni met klantenevent

Gerdes besloot daarop, om drie verschillende festiviteiten te houden. Het festivalweekend begon op vrijdag 2 juni 2023 met een groot evenement voor klanten en partners. Hiervoor werd een deel van de nieuwe productiehal omgetoverd tot een indrukwekkende evenementenlocatie. Zo’n 200 gasten uit Benelux en Duitsland, zoals bijvoorbeeld Schüco,  konden genieten van heerlijk eten en drinken, muzikaal entertainment en een vuurshow. Daarnaast was er de gelegenheid om inkijk te krijgen in de nieuwe productiehal en het robotsysteem. “We zijn overweldigd dat we zoveel gasten in Lengerich hebben mogen verwelkomen”, zo zegt Thomas. 

Peter vervolgt: “We hebben echt genoten van de avond met onze klanten en partners, aangezien we met velen van hen hechte relaties hebben die in de loop der jaren zijn gegroeid. De feedback van de gasten was buitengewoon goed!”

Gerdes medewerkersevent 3 juni 2023.

Feest voor medewerkers 

Op zaterdag volgde op dezelfde locatie het exclusieve evenement voor de 110 medewerkers. “Elke medewerker werd uitgenodigd de eigen partner of  metgezel mee te nemen naar het evenement”, meldt Peter. “Op deze manier hebben we ook veel echtgenoten kunnen ontmoeten en hebben we samen een zeer gezellige en persoonlijke avond gehad.” Thomas: “Een feestje vieren met onze ‘Durchblicker’, zo noemen we onze medewerkers namelijk, is altijd leuk! Fijn dat iedereen zo enthousiast was over het feest!”

Open dag op 4 juni

Op zondag 4 juni hield Gerdes tenslotte een open dag in Lengerich. Duizenden geïnteresseerde bezoekers namen tussen 11.00 en 18.00 uur zeer actief deel aan de diverse boeiende rondleidingen door het bedrijfspand en de moderne raam- en deurproductie. De bezoekers kregen tevens een nuttig inkijkje in het nieuwe, toekomstbestendig robotsysteem, en de Schüco showtruck en Gerdes showroom nodigden uit om inspiratie op te doen voor het volgende woonproject. Thomas: “De biertuin (Biergarten) werd vanzelfsprekend ook goed bezocht. Genoeg lekker eten en drinken. Leuk was het om ook de kinderen van onze collega’s en relaties aan het werk te zien met allerlei spelletjes die we hadden opgezet: van het springkasteel tot aan het voetbaldarten en natuurlijk het mini-heftruckparcours! We hebben veel jonge nieuwe heftrucktalenten gezien! Ook hebben verschillende voornamelijk mannen verwoede pogingen gedaan om met allerlei gereedschap onze ramen open te breken. Tot groot vermaak van de vrouwen…!”

Toekomstgerichte investeringen in relaties 

Terugkijkend beoordeelt Gerdes de drie eventdagen als een groot succes. Thomas tot slot: “Het is altijd goed om met je relatienetwerk in gesprek te zijn en intensief contact te houden. De evenementen vormden hiervoor een heel mooi kader.” 

Peter voegt hier aan toe: “Natuurlijk waren de organisatorische en financiële inspanningen voor de voorbereiding en uitvoering van de evenementen enorm. Maar het was dubbel en dwars waard! En wat ons betreft ook zeker voor herhaling vatbaar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details