Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Logikal presenteert software op de BAU 2023 in de Messe München
De tool voor het berekenen van de U-waarde in LOGIKAL is door een interna­tionaal erkend instituut gecertificeerd. Edzard Gronewold (tweede van rechts) en Alexander Benesch (links) van ORGADATA nemen het certificaat in ontvangst.

Logikal presenteert software op de BAU 2023 in de Messe München

’s Werelds toonaangevende vakbeurs voor de hele bouwsector is terug: BAU 2023 in de Messe München van 17 tot 22 april. Het is hét adres voor raam-, deur- en gevelfabrikanten om zich uitgebreid te laten informeren en de laatste trends en de belangrijkste digitale tools voor hun branche te ervaren! Op ORGADATA’s stand in hal C1, stand 120, maakt u kennis met de LOGIKAL-software en de bijbehorende oplossingen – voor een gegarandeerd succes vandaag en morgen. Daarnaast is er op de stand van het softwarebedrijf volop gelegenheid om te sparren met experts en kennis uit te wisselen.

LOGIKAL is de marktleider in zijn segment. Het bedrijf biedt uitgebreide software waarmee professionals de productie van ramen, deuren en gevels eenvoudig kunnen digitaliseren. LOGIKAL ondersteunt alle werkstappen, van het eerste idee tot aan het geproduceerde element. De meerwaarde: LOGIKAL is niet gebonden aan een fabrikant en biedt de grootste database voor profielen, beslag en toebehoren op de markt. Het programma biedt open interfaces voor een naadloze aansluiting op andere systemen, zoals machineaansturing, tekenprogramma’s en ERP-oplossingen. ORGADATA demonstreert deze interactie met andere programma’s live op de beursstand in München, die het bedrijf samen met andere softwarebedrijven exploiteert. 

Een huis vol ideeën: ORGADATA ontwikkelt al meer dan 20 jaar digitale tools voor de constructie van ramen, deuren en gevels.

LOGIKAL MES

Met LOGIKAL-software, kan men over de hele wereld met succes ramen, deuren en gevels produceren. Als ideale aanvulling hierop presenteren de experts van ORGADATA op de vakbeurs in München ook het productiecontrolesysteem LOGIKAL MES. Deze ontwikkeling stuurt en digitaliseert de processen in de productiehallen van de raam-, deur- en gevelfabrikanten. Bovendien maakt het besturingssysteem een ​​veilige en papierloze productie mogelijk. En met Datasafe heeft ORGADATA de nieuwste vinding in huis. Hiermee is alle informatie direct vanaf het element op te vragen. Dit helpt onder andere bij de CE-markering en later bij onderhoud en reparaties.

Berekenen van de U-waarde

ORGADATA presenteert daarnaast enkele innovaties en optimalisaties in de moedersoftware LOGIKAL. Zo heeft het softwarebedrijf de tool voor het berekenen van de U-waarde van ramen, deuren en gevels verbeterd in de nieuwste versie van LOGIKAL. De tool is zelfs door een internationaal erkend instituut gecertificeerd. Zo ben je dus verzekerd dat het programma de U-waarden correct en betrouwbaar berekent en uitvoert volgens de specificaties van de relevante normen. De waarden worden automatisch bepaald en weergegeven in een overzichtelijke en begrijpelijke U-waarderapportage. Raam-, deur- en gevel­fabrikanten kunnen de resultaten van de berekening in LOGIKAL gebruiken voor onder meer CE-markering en het maken van energie-labels. 

“Energiebesparing is een belangrijk thema geworden”, zegt Paul Thyssen van ORGADATA. “Dit betekent dat energie-efficiëntie nog meer aandacht heeft gekregen. Daar komt de optimalisatie van deze tool goed van pas.” 

Volgens Paul Thyssen zal ORGADATA op de beurs oplossingen aanreiken voor diverse andere actuele vraagstukken. Zo toont het softwarebedrijf ook een belangrijke digitale tool voor het bouwen van informatie­modellering (BIM) voor raam-, deur- en gevelbouw. Thyssen kijkt om nóg een ​​andere reden uit naar BAU 2023. “Persoonlijk hoop ik op een aantal kansen om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten weer te verdiepen. Op onze stand komen belangrijke vertegenwoordigers uit de branche samen om te netwerken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details