Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veelzijdige schuimdichtingen van ongeëvenaarde kwaliteit
Er is ook een breed pakket zelfklevende dichtingen voor renovatie en voor stalen ramen en deuren.

Veelzijdige schuimdichtingen van ongeëvenaarde kwaliteit

De ontwikkeling, import en verkoop van kwaliteitsbouwbeslagsystemen voor met name deuren en ramen is al sinds 1935 het specialisme van J.P.M. Kok. Het familiebedrijf streeft ernaar om in hechte samenwerking met zijn leveranciers afnemers op maat te servicen met een divers scala aan oplossingen. Eén daarvan zijn de dichtingsprofielen van Schlegel, wereldmarktleider op het gebied van dichtingen, tochtstrips en extrusies. Frank Kok, die samen met zijn broer Genio de onderneming leidt, licht toe.

De wereld van bouwbeslag kent voor de Soester handelsonderneming amper nog geheimen. Sinds de start werd een grote expertise en ervaring vergaard die het flexibele Kok-team nog elke dag van pas komt. En ook het productengamma groeide door de jaren heen stevig door. Anno 2022 biedt J.P.M. Kok een uitgebreide en diverse sortering hang- en sluitwerk van topkwaliteit. “Je bent bij ons aan het juiste adres voor deur- en raambeslagsystemen, maar ook voor raamkrukjes, accessoires en dichtingsprofielen”, somt Kok op. “Stuk voor stuk kwaliteitsproducten die we louter betrekken van gerenommeerde fabrikanten, waaronder Habo, Winlock, GSG, Frank Allart, Reguitti en Schlegel. Daarnaast brengen we met ons eigen label Hako een ruim assortiment hang- en sluitwerk op de markt.”

Q-Lon is er voor toepassing in hout, kunststof en aluminium.

Unieke combinatie

Aan grote namen is bij Kok geen gebrek, zo blijkt. Een van de toppers is het al genoemde Schlegel. Het merk focust onder de paraplu van de Tyman Group op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige dichtingssystemen voor aluminium, houten en pvc ramen en deuren, rolluiken en vliesgevels. Oplossingen die in de volle breedte voldoen aan de Europese norm EN 12363 2003 en ervoor zorgen dat raam- en deursystemen de CE-markering mogen dragen.

“Het leveringsprogramma van Schlegel telt drie productgroepen”, zegt Kok. “Naast geëxtrudeerde dichtingen en polybond borsteldichtingen, een vinding waarmee het merk groot is geworden, is Schlegel al meer dan 50 jaar producent van Q-Lon polyurethaan schuimdichtingen. Samengesteld uit een unieke combinatie van materialen staat deze variant in vergelijking met andere dichtingsmaterialen voor ongeëvenaarde technische prestaties. Zelfs onder de meest extreme omstandigheden.” 

Zo beschikt de dichting over een uitstekend geheugen: na langdurige drukwerking neemt het zonder problemen weer zijn originele vorm aan. Daarnaast kenmerkt de in verschillende kleuren leverbare Q-Lon zich door een zeer hoge stabiliteit en dito akoestische prestaties. 

“Verder heeft het product als eigenschap dat het dankzij een polypropyleen profielrug niet kan krimpen of uitzetten”, aldus Kok. “Last but not least zorgt de gladde polyethyleen folie ervoor dat de dichting optimaal bestand is tegen onder meer vuil, schimmel, uv-licht, verf en beits.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details